Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia avocaţii vor putea desfăşura şi activităţi didactice în învăţământul superior, liceal şi gimnazial. Au votat „pentru” 264 de deputaţi, 25 „împotrivă”, iar doi s-au abţinut.

Proiectul modifică Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi are ca obiect de reglementare lărgirea cadrului de activităţi compatibile cu exercitarea profesiei de avocat.

„Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă numai cu: calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene, activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior, activităţi didactice cu conţinut juridic în învăţământul liceal şi gimnazial, activităţi în domeniul cercetării ştiinţifice sau al creaţiei intelectuale, calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, practician în insolvenţă, responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal, expert în executarea contractelor cu finanţare europeană”, prevede proiectul.

Această iniţiativă legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional. AGERPRES