Autonom Rent a Car a preluat compania Vehicle Management Systems

AutonomCompania Autonom Rent a Car, unul dintre principalii jucători de pe piața serviciilor de închirieri auto și unul dintre principalii furnizori de servicii de mobilitate din România a preluat Vehicle Management Systems.

Compania Vehicle Management Systems (VMS) este furnizor cu peste 10 ani de experiență în domeniul transferurilor auto corporate. VMS a parcurs peste 7 milioane de kilometri pentru sute de mii de persoane din companii naționale și internaționale. În 2014, avea o flotă de 32 de mașini și 43 de angajați, care au deservit 200 de clienți corporate activi. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,14 milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul precedent.

“Integrarea VMS în cadrul Autonom aduce împreună cele mai importante branduri ale serviciilor de închiriere auto, cu și fără șofer, în momentul în care externalizarea serviciilor de mobilitate a devenit direcția clară pentru majoritatea companiilor”, a afirmat Andrei Stancu, CEO VMS.

Tot anul trecut, Autonom a dezvoltat o rețea unică formată din 40 de centre de închiriere auto, în 28 de orașe din România. În prezent, compania deține o flotă de peste 2.500 de mașini noi, 210 angajați și furnizează servicii de închirieri auto pe termen scurt și mediu, leasing operațional și servicii de management al flotelor. În 2014, Autonom a înregistrat afaceri de peste 11,2 milioane de euro și și-a extins activitatea în afara granițelor prin înființarea firmei Autonom Hungary, cu prima agenție la Budapesta. De asemenea, și-a diversificat activitatea, abordând segmentul de închirieri auto premium și vehicule comerciale, cât și închirieri cu șofer. Pentru anul curent, compania estimează o creștere de 30% a cifrei de afaceri, depășind astfel suma de 14 milioane de euro.