Autoklass a investit 25.000 de euro în prima infrastructură de încărcare a automobilelor electrice

autoklassAutoklass, centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz, smart și Honda, a investit peste 25.000 de euro în dezvoltarea primei infrastructuri private de încărcare a automobilelor electrice din România. Dealer-ul a dotat cele șapte centre pe care le deține la nivel național cu stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Astfel, începând de anul trecut, stațiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din București, Ilfov, Constanța, Sibiu, Timișoara și Ploiești, iar orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât și în regim urban, în orașele unde există stații de încărcare Autoklass.

“Prin această investiție ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 și să ne aliniem la standardele și practicile internaționale, unde a deține o mașină electrică e un lucru firesc și foarte util, în niciun caz un moft. Și în țara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendință. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de mașini 100% electrice. În cele din urmă, creșterea numărului de posesori de mașini electrice e strâns legată de existența unei infrastructuri de încărcare. Considerăm că anul 2016 este un an de referință pentru această piață — politica de acordare a eco-bonusului la achiziționarea unui automobil electric și cererile de mașini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens”, a declarat Dragoș Furtună, director de marketing la Autoklass Grup.

Stațiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW și prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile în acest moment pe piață. Durata de încărcare a unei mașini electrice variază între o oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) și 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Tariful practicat în cele șapte stații de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus și gratuit pentru încărcare 230V. Harta centrelor Autoklass poate fi accesată pe www.plugshare.com.

Grupul Autoklass este partener autorizat vânzări și service Mercedes-Benz, smart și Honda și deține în prezent șapte sucursale în România, dintre care trei în București. Compania a fost înființată în anul 1998, iar din anul 2001 a primit denumirea Autoklass. Grupul Autoklass este unul dintre partenerii autorizați Mercedes-Benz cu cea mai îndelungată experiență din România. AGERPRES