Audi Q8 va fi disponibil în România de la 76.500 de euro

Audi Q8 este un model reprezentativ al limbajului de design progresist al mărcii Audi, transpus pentru prima dată pe şosele prin intermediul modelului A8. Contururile profilate şi suprafeţele tensionate atletic transmit senzaţia de forţă, sofisticare şi sugerează caracteristicile dinamice speciale ale tracţiunii integrale permanente. Q8 interpretează limbajul de design al mărcii în propria sa manieră, îmbinând caracteristicile specifice unui coupe de lux cu patru uşi, cu cele ale unui SUV de talie mare şi, totodată, reflectă trăsăturile inconfundabile ale unei reale legende a mărcii Audi: primul modelul quattro.

Audi Q8 îmbină ce au mai bun de oferit două universuri, aparent diferite: eleganţa specifică modelelor coupé de lux, cu patru uşi, cu versatilitatea practică a SUV-urilor de talie mare. Cu un interior de dimensiuni generoase, portbagaj variabil şi tehnologii de ultimă oră folosite pentru sistemele de operare şi suspensii, Audi Q8 este partenerul ideal pentru călătoriile de afaceri, dar şi pentru timpul liber.

Tracţiunea integrală permanentă quattro şi o gardă la sol de până la 254 de milimetri permit acestui SUV-coupe să poată ajunge cu uşurinţă dincolo de punctul în care se sfârşesc drumurile asfaltate.

Sistemul de propulsie a modelului Audi Q8 este puternic şi totodată eficient, datorită noii tehnologii micro-hibride (MHEV). Sistemul integrează o baterie litriu-ion şi un alternator cu curea (BAS) în sistemul electric primar de 48 de volţi. Bateria reîncărcabilă este montată sub podeaua portbagajului şi are capacitatea de 10 Ah. SUV-ul dinamic poate rula liber cu viteze între 55 şi 160 km/h cu motorul oprit, iar apoi, când e cazul, sistemul BAS reporneşte motorul rapid şi confortabil. În perioadele de frânare, sistemul BAS poate recupera până la 12 kW de energie. Sistemul start-stop începe să funcţioneze deja de la 22 km/h. Pachetul tehnic reduce consumul de combustibil cu până la 0,7 litru la 100 de kilometri, la utilizarea în condiţii normale.

Pe pieţele europene, inclusiv în România, Audi Q8 vine echipat cu motorul 3,0 TDI, Q8 50 TDI (consum combustibil mixt în l/100 km: 6,8 – 6,6; emisii mixte de CO₂ în g/km: 179 – 172). Puterea generată este de 210 kW (286 CP), iar cuplul de 600 Nm. SUV-ul sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 245 km/h.

Audi Q8 este fabricat la unitatea de producţie din Bratislava şi poate fi comandat la distribuitorii din ţara noastră. Modelul va putea fi văzut şi testat în reţeaua Audi începând cu luna octombrie 2018. Preţurile încep de la 76.500 de euro.