Au fost lansate două noi aplicații online destinate colectării selective

Utilizatorii de terminale inteligente dotate cu sistemele de operare iOS și Android au la dispoziție, începând de pe 4 aprilie, aplicația “Harta Reciclării”, în care vor descoperi cele peste 4.000 de puncte de reciclare în care pot aduce electrocasnice defecte sau baterii și acumulatori uzați, un proiect lansat, în premieră, de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

“Harta Reciclării” este o aplicație inteligentă, care detectează poziționarea utilizatorului și identifică cele mai apropiate puncte de colectare de acesta, și, calculând distanța și traseul prin conectarea la sistemul GPS al telefonului, îl conduce direct către punctul de reciclare dorit. Totodată, utilizatorul are posibilitatea de a filtra punctele de colectare selectate după programul de lucru și distanța maximă față de locul în care se află.

“Prin lansarea acestei aplicații, încercăm să transformăm tehnologia într-un aliat în lupta noastră pentru protejarea mediului înconjurător și a sănătății umane. Rata de colectare a deșeurilor este puternic dependentă de gradul de informare al populației și de existența unei rețele de puncte de colectare. Din acest punct de vedere, ‘Harta interactivă a reciclării’ este un instrument care completează perfect strategia noastră de dezvoltare a unei rețele extinse la nivel național, dotată cu infrastructură de colectare specifică și care să fie ușor accesibilă, facilitând adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și contribuind la crearea premiselor necesare atingerii obligațiilor de țară privind reciclarea”, a declarat președintele Asociației Environ, Andrei Orban.

Odată cu lansarea “Hărții Reciclării”, a fost prezentată, tot în premieră, o aplicație destinată celor mici – “Aventurile lui Baterel”. Practic, aplicația care poartă numele eroului principal al campaniei de educație ecologică “Baterel și Lumea Non-E”, pe care Environ și SNRB o derulează de peste cinci ani la nivel național, facilitează, prin intermediul jocului, însușirea cunoștințelor de ecologie și a principiilor de bază ale colectării selective a deșeurilor reciclabile.

Cele două premiere absolute pentru România în mediul virtual fac parte din strategia celor două organizații partenere și vizează creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației și participarea activă în sistemele de colectare selectivă a deșeurilor.

Aplicațiile “Harta Reciclării” și “Aventurile lui Baterel” sunt disponibile în două versiuni, atât pentru sistemele de operare iOS (Appstore), cât și Android (Google Play), și vor fi permanent actualizate, pe măsură ce rețeaua de colectare se extinde cu noi puncte, iar acțiunea jocului se dezvoltă pe mai multe etape. La ora actuală, harta interactivă cuprinde peste 4.000 de puncte de colectare a electrocasnicelor defecte sau a bateriilor și acumulatorilor uzați. AGERPRES