Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, finalizează o investiție de peste 1 milion de euro, în urma căreia dublează spațiul de depozitare a produselor și mută sediul companiei într-o locație ușor accesibilă din Sibiu, pe platforma industrială Independența. Investiția face parte din strategia de susținere a creșterii business-ului Atu Tech în contextul cererii ridicate de produse de securitate la nivelul pieței.

„Decizia de extindere a spațiului comercial și mutarea într-o nouă locație sunt dublate de majorarea numărului de salariați și de extinderea gamei de produse. Obiectivul final a fost să generăm capacități de stocare pentru articole cât mai diverse din principalele categorii de interes, precum supraveghere video, automatizare porți, sisteme smart home, sisteme de alarmă sau incendiu și să putem dezvolta rapid noi linii de business, precum  noua gamă de sisteme fotovoltaice. Odată cu lansarea noii categorii am adus în piață echipamente de la cele mai cunoscute branduri de sisteme fotovoltaice, precum: Afore, Growatt, HUAWEI, Canadian Solar, Longi, Trina Vertex și multe altele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, menționând că noua investiție este menită să ducă business-ul la un alt nivel.

Noua locație și noul spațiu de depozitare permit și creșterea stocurilor cu 50%, lucru care, pentru clienți, presupune livrarea mai rapidă a produselor comandate de pe a2t.ro.

AtuTech a investit și în dezvoltarea de software pentru eficientizarea fluxului de lucru, iar  situații precum localizarea greoaie a produselor în depozit sau organizarea greșită a acestora au fost eliminate. Angajații au acum acces imediat și sigur la locația produselor, iar acestea pot fi împachetate mai repede, procesarea coletelor fiind eficientizată.

Activitatea în depozit s-a simplificat semnificativ odată ce angajații depozitului au început să utilizeze dispozitive de scanare wireless care comunică instantaneu cu un sistem WMS (Warehouse Management System),  comenzile fiind procesate mult mai rapid și ușor.

Mutarea într-un nou sediu a adus cu ea și beneficii pentru angajați. Condițiile de muncă s-au îmbunătățit, atât pentru angajații din depozit cât și pentru cei birouri, Atu Tech realizând o compartimentare a departamentelor și oferind birouri spațioase, spații pentru luat masa, parcare generoasă etc.