Asociatia de Scleroza Multipla Bistrita solicita transportarea in farmaciile din localitatile de domiciliu ale pacietilor din Programele Nationale de tratament SCLEROZA MULTIPLA (sau macar in localitatile resedinta de judet) a medicamentelor pentru fiecare pacient cu Scleroza Multipla, pe baza programarilor existente.

Aceasta solicitare vine plecand de la faptul ca exista bolnavi de SCLEROZA MULTIPLA din Asociatia SM Bistrita care sunt tratati in cadrul Programului National de tratament SM si trebuie sa-si ridice medicamentele din Centrele nationale in care se deruleaza acest Program, resprectiv TARGU MURES si CLUJ NAPOCA.
Obtinerea medicamentelor presupune deplasarea pe ruta BISTRITA – CLUJ NAPOCA (BISTRITA – TARGU MURES) a bolnavilor pentru a-si asigura medicamentele (BETAFERON, AVONEX, COPAXONE etc) pentru una, două sau trei luni.

“Ridicarea medicamentelor aferente fiecarui bolnav se face face pe baza unei programari preexistente, realizata la precedenta obtinere a medicamentelor din spital. Dorim sa respectam distantarea sociala solicitata prin Ordonata militara in vigoare si incercam sa evitam pericolul de contaminare prin indrumarea bolnavilor spre evitarea apropierii de unitatile spitalicesti, daca nu este cazul unei urgente”, a declarat Cristina Bungarean, Presedinta Asociatiei de Scleroza Multipla Bistrita.