Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) are un nou Consiliu Director, ales pentru o durată de doi ani, iar preşedinte al organizaţiei a fost desemnată Daniela Ropotă, informează AAFBR.
„Consiliul Director al AAFBR a fost extins de la 5 la 7 membri, prin majorarea numărului poziţiilor de vicepreşedinte de la 4 la 6. Scopul acestui demers a avut în vedere consolidarea capacităţii administrative a asociaţiei în vederea implementării unor proiecte importante atât pentru comunitatea analiştilor financiari, cât şi pentru publicul larg. Pe lângă alegerea Consiliului Director, membrii AAFBR au votat o Comisie de 3 cenzori pentru următorii doi ani şi o serie de amendamente la statutul de funcţionare al Asociaţiei, prin care s-a urmărit adoptarea unor schimbări administrative de natură să faciliteze dezvoltarea viitoare a activităţilor pe care şi le propune această Asociaţie profesională. În urma votului, preşedinte al AAFBR, pentru un nou mandat de doi ani, a fost aleasă Daniela Ropotă, CIIA, CESGA cu peste 17 ani de activitate în sectorul financiar, respectiv în analiza de investiţii, administrare de risc, evaluare şi modelare financiară”, se arată în comunicatul organizaţiei.
Cei şase vicepreşedinţi, membri ai Consiliului Director, sunt Adrian Codirlaşu (CFA, Phd, experienţă de peste 20 ani în domeniul pieţelor financiare, Profesor Asociat Facultatea de Finanţe-Bănci, ASE lector la Institutul Bancar Român, Institutul de Studii Financiare şi Envisia), Andreea Pălici (experienţă în activităţi cu privire la piaţa de capital, cercetare macroeconomică, lector pentru specialitatea economie la Institutul Bancar Român), Claudiu Vuţă (experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar şi comercial în cadrul unor companii fanion din domeniul energiei, logisticii şi comerţului internaţional, autor de numeroase analize economice publicate pe teme locale şi globale), Flavius Jakubowicz (consultant fiscal cu experienţă profesională de peste 15 ani în taxe directe şi indirecte, proiecte de planificare şi reorganizare de business, optimizarea fluxurilor operaţionale, planificarea soluţiilor fiscale, due-dilligence fiscal; asistenţă şi reprezentare în controale fiscale, membru al CCFR, CECCAR, CAFR), Iulia Corlănescu (MBA, experienţă de peste 20 ani în domeniul bancar în specializări precum relaţii cu investitorii şi agenţiile de rating, cercetare macroeconomică, finanţare externă şi factoring), Mihai Căruntu (experienţă de peste 20 ani în domeniul pieţei de capital, analiza şi evaluarea companiilor listate, finanţe corporative).
Printre cele mai importante proiecte pentru următorii doi ani, noul Consiliu Director al AAFBR îşi propune să organizeze sondaje de opinie în rândul membrilor săi cu privire la identificarea unor tendinţe economice, să dezvolte proiecte importante în domeniul educaţiei financiare, să organizeze evenimente şi conferinţe cu teme financiare de actualitate şi să susţină un mediu propice de comunicare între membrii Asociaţiei.
De asemenea, AAFBR va urmări să faciliteze în continuare accesul membrilor săi la diverse programe de certificări profesionale precum Certified European Financial Analyst (CEFA), Certified International Investment Analysts (CIIA), Certified ESG Analyst (CESGA) şi la cursuri pe tematici solicitate în diverse zone de specializare ale profesiei de economist şi/sau specialist în domeniul financiar-bancar.
„AAFBR extinde numărul membrilor în Consiliul Director (CD) de la 5 la 7 având în vedere dezvoltarea Asociaţiei în cei peste 14 ani de activitate şi implicarea mai multor membri în coordonarea proiectelor cheie ale Asociaţiei. Aceştia au experienţă vastă în banking, pieţe de capital, fiscalitate şi analiză financiară, oferind astfel la nivel de CD o viziune amplă asupra sectorului financiar. Noul Consiliu Director are o structură echilibrată atât din perspectiva expertizei diverse, cât şi a egalităţii de gen, ceea ce creează premise favorabile pentru decizii bine documentate şi dezvoltarea în continuare a activităţii Asociaţiei”, a declarat Daniela Ropotă, preşedinte al AAFBR.
Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România reuneşte în prezent peste 100 de membri cu un nivel înalt de pregătire şi experienţă profesională în bănci, societăţi de administrare a fondurilor de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de servicii de investiţii financiare, societăţi de asigurări şi leasing, companii de consultanţă şi audit fiscal-contabil şi companii multinaţionale.
AAFBR este membră a Federaţiei Europene a Analiştilor Financiari (The European Federation of Financial Analysts Societies-EFFAS), o federaţie cu peste 50 de ani de activitate ce cuprinde circa 15 Asociaţii naţionale cu profil financiar din Europa. De asemenea, Asociaţia are un parteneriat cu ACIIA (Association of Certified International Investment Analysts-ACIIA), o organizaţie cu 20 de ani de activitate, formată din 22 de asociaţii naţionale si EFFAS. Împreuna, cele doua organizaţii internaţionale susţin educaţia financiară la nivel internaţional pentru profesionişti în domeniul financiar.
Pe plan intern, AAFBR are parteneriate/colaborări cu Institutul Bancar Roman, Institutul de Studii Financiare, CFA România, ANEVAR şi Envisia-Boards of Elite. AGERPRES