Anul acesta a fost înființată Asociația Alianța Spitalelor, o organizație non-profit ce are ca scop reprezentarea, promovarea, susținerea și apărarea intereselor economice, profesionale, tehnice și juridice ale membrilor Asociației în relațiile cu Ministerul Sănătății, Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, autoritățile publice, sindicatele, dar și cu alte persoane juridice și fizice.

Asociația Alianța Spitalelor este activă atât în plan național, cât și internațional, sprijind membrii săi în raport cu obiectul și scopul lor de activitate, în acord cu prevederile legislației în vigoare.

De asemenea,  Asociația Alianța Spitalelor are ca rol  eficientizarea administrării spitalelor prin introducerea conceptului modern de guvernare al spitalelor și promovarea managementului spitalicesc modern prin conferințe naționale și internaționale, seminarii, simpozioane, cursuri de studii și alte modalități de diseminare a informațiilor la nivelul tuturor spitalelor, precum și prin promovarea de publicații proprii sau deja apărute.

Statutul Asociației este disponibil aici: https://aliantaspitalelor.ro/wp-content/uploads/2022/09/statut-asociatia-alianta-spitalelor.pdf

Cum deveniți membru?

În Asociația Alianța Spitalelor se pot înrola ca membri nefondatori reprezentanții spitalelor, dar și alte persoane fizice și juridice, care îndeplinesc condițiile prevăzute în OG nr.26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cât și cele prevăzute în Statutul Asociației.

Puteți trimite cererea de adeziune completată și semnată pe adresa de email aliantaspitalelor@yahoo.com. Veți fi contacați în cel mai scurt timp pentru a fi ghidați în procesul de înrolare ca membru al Asociației Alianța Spitalelor.

Prima întâlnire a membrilor Asociației Alianța Spitalelor va avea loc cu ocazia Conferinței Naționale de Management Medical Modern – ediția 26, ce va avea loc la Predeal, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022.