Asistentul Google va putea traduce conversații în timp real din 27 de limbi, printre care și română, potrivit anunțului făcut de companie la un târg din Las Vegas.

Aplicația Translate va fi lansată pe asistentul vocal care este utilizat pe mai multe tipuri de dispozitive. Noua opțiune va fi lansată treptat și va ajunge la utilizatori în următoarele săptămâni.

Asistentul Google va răspunde la comenzi de genul, „Hey, Google, help me speak French” sau „Hey, Google, be my French interpreter”, ajutându-i astfel pe cei care vor să traducă din engleză în franceză.

Sistemul se va numi „interpreter mode” și va afișa cuvintele rostite chiar în limba străină a interlocutorului. Ulterior, microfonul este deschis și pentru acesta, astfel că spusele sale vor fi traduse.

Google va putea recunoaște automat și limba, în cazul în care aceasta se încadează printre cele 27 incluse în actualizare. Totuși, reprezentanții companiei avertizează că traducerea nu este perfectă și că, prin urmare, este important ca utilizatorii să nu vorbească repede sau în același timp.