Portofoliul de asigurări al sucursalei Aegon în România va fi transferat la Asirom Vienna Insurance Group, în urma achiziţionării de către Vienna Insurance Group a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est. Asirom a primit pre-aprobarea acestui transfer de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
„Asirom Vienna Insurance Group, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria asigurărilor din România, este încântată să anunţe începerea procesului de preluare a portofoliului de asigurări de viaţă de la Aegon România. Această preluare strategică reprezintă un pas semnificativ în extinderea portofoliului şi consolidarea poziţiei de lider a Asirom Vienna Insurance Group pe piaţa asigurărilor din România”, se menţionează în comunicat.
Astfel, prin integrarea portofoliului Aegon România, Asirom „devine un partener de încredere pentru un număr şi mai mare de clienţi, oferind o gamă diversificată de produse şi servicii de asigurare adaptate nevoilor mereu în schimbare ale consumatorilor”.
Totodată, echipa Asirom îşi propune să asigure o tranziţie fără probleme pentru clienţii şi partenerii Aegon România.
Aegon Asigurări România este o sucursală a Aegon Polonia (Aegon Towarzystwo Ubezpieczen Na Zycie SA), astfel că transferul portofoliului de asigurări este supus, de asemenea, aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară Poloneză (KNF). Transferul se va realiza cu respectarea prevederilor legale aplicabile. AGERPRES