În cadrul primei ediții a dezbaterii video EuroUrbanism, Arh. Andreea Tănase a adus în discuție digitalizarea serviciilor din administrația publică, un subiect ce a fost prezent în mod constant în atenția mass media dar și în demersurile profesionale ale arhitecților și urbaniștilor.

S-a discutat concret despre inițiativă lansată de Consiliul Județean Cluj, Cluj Smart Teriritory, un concurs de soluții pentru digitalizarea serviciilor din administrația publică, în încercarea de a crea un produs integrat care vizează digitalizarea serviciilor de autorizare, de construire, de procurare a autorizațiilor de urbanism dar și asigurarea unui suport necesar pentru toate datele folosite în elaborarea acestei documentații.

“Pornesc de la ideea că orice dorință de a inova sau de a schimba, depinde foarte mult de natura instituțiilor, de interacțiunea noastră, a utilizatorilor, cu aceste instituții și cu ecosistemul care se creează în jurul lor și consider că inițiativa lansată de CJ Cluj este un prim pas în a avansa în acestă direcție și a răspunde mai ușor tuturor cerințelor. Cred că suntem toți familiarizați cu schema de autorizare și cu toate demersurile prin care pornim un proiect. Fie că acest proiect vizează faza de urbanism, fie că vizează faza de autorizare de construire, pe întreg parcursul ne lovim constant de interacțiunea cu administrația publică și o bună parte din această interacțiune reprezintă foarte mulți timpi de așteptare sau timpi pierduți în depunerea documentelor”, a spus Arh. Andreea Tănase,  Individual Architecture Office, Urban Planner la Fundația Heritas.

 

Citiți articolul integral pe platforma specializată EuroUrbanism.ro