Fondatorii definesc Spectra Cities ca „o viziune virtuală a unui oraș al viitorului, fără mașini și open source, utilizatorii putând contribui la construirea lui. Spectra Cities lansează, practic, o comunitate de prototipuri urbane open-source, pentru a imagina viitorul urban.”

Din 17 ianuarie, Spectra a început să găzduiască tururi imersive, numite Source City. Un set de instrumente de active 3D din conceptul urban inițial al Spectra este disponibil gratuit acum pe spectracities.com, sub o licență Creative Commons.

Comunitatea Spectra Cities a fost lansată pe 10 ianuarie 2023 de către Spectra Studios LLC, raliindu-se în jurul visului de a construi un oraș pentru viitor: o metropolă cu realitate mixtă care să ne ajute să ne imaginăm viitoarele spații urbane în care dorim să trăim. Comunitatea Spectra va lucra la cele mai grele provocări ecologice, tehnologice și civice cu care ne vom confrunta în acest secol.

„Folosind tehnologia media imersivă, studioul de creație NUMENA a proiectat un „frate digital” al unui oraș fără mașini, care poate fi construit și organizat în jurul unei guvernanțe cooperative multistratificate și structurat pentru a evolua împreună cu comunitatea sa în locuri și realități, conectând spațiile urbane existente și emergente.”, explică arh. Andreea Ion Cojocaru, cofondator Spectra Cities.

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Construcții și Arhitectură, EuroUrbanism.ro