Arctic a produs 25 de milioane de frigidere în 45 de ani de activitate

arcticProducătorul de electrocasnice Arctic a atins pragul de 25 de milioane de frigidere produse la fabrica Găeşti, în al 45-lea an de activitate în România. În România, în fiecare minut este vândut un produs Arctic, iar 80% dintre familiile din România au cel puţin un produs Arctic în locuinţele lor, potrivit companiei.

Fabrica de la Găeşti are o capacitate de producţie de 2,6 milioane de unităţi pe an. Unitatea din Găeşti este a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa, urmând fabrica Arçelik de aparate frigorifice de la Eskisehir (Turcia).

Compania şi-a menţinut de-a lungul timpului poziţia de lider pe piaţa românească de electrocasnice, cu o cotă de piaţă de 35%, devenind unul dintre cei mai importanţi exportatori român. Potrivit datelor furnizate de companie, mai mult de 85% din producţia de la Găeşti este exportată în peste 60 de ţări.

“Datorită investiţiilor realizate în ultimii ani, fabrica de la Găeşti este la standarde europene, ce realizează produse bazate pe tehnologii noi, eco-friendly şi design modern. Din 2002, Arçelik a investit în Arctic peste 110 milioane de euro în noi tehnologii, în sisteme moderne de management al producţiei şi în creşterea capacităţii de producţie”, se arată în comunicat.

În 2013, Arctic a deschis o nouă linie de producţie şi a extins capacitatea de producţie cu 25% în cadrul fabricii din Găeşti, cu o investiţie de 21,9 milioane de euro.

Arctic are peste 3.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 300 de milioane de euro în 2014. Pe piaţa locală, compania Arctic şi-a consolidat poziţia de lider şi în 2014 a ajuns la o cotă de piaţă de 35%, ca urmare a evoluţiei brandurilor Arctic şi Beko. AGERPRES