Academia de Studii Economice din București, prin școala de afaceri Bucharest Business School, a lansat programul Arabesque Business School, program de formare și consiliere a celor mai promițătoare talente din compania Arabesque. Este un proiect ambițios și important, care are scopul de a îmbunătăți modul în care profesioniștii români înțeleg și gestionează diferitele aspecte dintr-o companie, cu un impact profund asupra activităților organizației, dar și asupra societății și comunității române de afaceri. Într-o lume în continuă schimbare, succesul unei companii depinde în mare măsură de liderii săi.  La Arabesque a fost foarte clar că menținerea unei poziții de lider în industrie și răspunsul agil la provocările complexe cu care se confruntă mediul de afaceri pot fi realizate doar cu un capital uman performant și astfel a demarat colaborarea cu singura școala românească de business, aflată în topul global al celor 300 de școli acreditate AMBA (Association of MBAs).

Programul Arabesque Business School reprezintă o evoluție naturală a angajamentului ASE București față de dezvoltarea liderilor din țara noastră. Este un parteneriat de lungă durată, care a debutat în 2016, fiind dovada profesionalismului școlii noastre de afaceri și în același timp dovada angajamentului puternic luat de Arabesque. Prin intermediul unui program educațional de top, ajutăm talentele importante ale companiei Arabesque să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile în domenii precum strategia de business, leadership-ul, micro și macroeconomia, aprovizionarea și desfacerea, managementul proiectelor, analiza financiară, analiza și utilizarea datelor, managementul resurselor umane și cultura organizațională. Îmbinăm teoria cu practica, imaginăm proiecte ce pot fi implementate în companie, facilităm cooperarea și dezvoltăm agilitatea cursanților din Arabesque.

„Ceea ce facem la Arabesque Business School este reprezentarea unei viziuni comune. Împreună cu Arabesque, ne străduim să creăm un mediu în care talentele pot să-și dezvolte potențialul și să devină lideri autentici. Parteneriatul nostru nu este doar o colaborare, ci o promisiune de a forma lideri care vor face diferența în lumea afacerilor și în societatea noastră, în ansamblu deoarece credem cu tărie că succesul unei companii nu se măsoară doar în termeni financiari. Arabesque are o lungă istorie de implicare socială și comunitară, și suntem convinși că prin sprijinirea talentelor din organizație va exista și un impact pozitiv mai mare asupra societății și comunității în ansamblu”.

Vasile Alecsandru Strat, Decanul Bucharest Business School de la Academia de Studii Economice din București

Arabesque Business School nu numai că va oferi cursanților din companie cunoștințele și instrumentele necesare pentru a participa eficient la managementul afacerii, dar îi va învăța, de asemenea, să fie lideri responsabili și etici, capabili să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității și la rezolvarea problemelor sociale și de sustenabilitate cu care ne confruntăm astăzi. Investiția în dezvoltarea profesională și personală a angajaților va spori, de asemenea, loialitatea și angajamentul acestora față de companie, contribuind astfel la creșterea performanței regionale a organizației.

“Au trecut șapte ani de la demararea proiectului Arabesque Business School prin care ne-am luat angajamentul împreună cu Bucharest Business School și Academia de Studii Economice din București să susținem și formăm actuali și viitori lideri în interiorul companiei noastre. Programul este primit cu deosebit de mult interes, iar rezultatele nu au întârziat să apară chiar după prima generație de absolvenți. Îmbrățișam o structură cu o filosofie antreprenorială prin care oferim fiecărui lider pe verticala pe care o gestionează libertatea de a acționa ca un antreprenor. Programa de studiu propusă acoperă cele mai importante ramuri ale unui business oferind studenților un cadru complex de înțelegere asupra domeniilor studiate.”

Ovidiu Barsan, Director Formare Profesionala Arabesque

Despre Arabesque

Compania Arabesque, cel mai mare furnizor de solutii integrate pentru piata constructiilor din Romania, se afla pe piata din 1994 si are o prezenta regionala in Moldova, Ucraina, Bulgaria. Fondată în Galați, in 1994, de catre omul de afaceri Cezar Rapotan, Arabesque detine 36 de centre comerciale, dintre care 26 in Romania. Echipa din Romania numara peste 2900 de oameni, iar forta logistica este asigurata de cele peste 1000 de camioane specializate.