Apple se aliază cu Cisco pentru a-și crește operațiunile pe segmentul clienților corporate

ipadCompaniile americane Apple și Cisco Systems au încheiat luni o alianță destinată îmbunătățirii perfomanțelor telefoanelor iPhone și tabletelor iPad în rândul clienților corporate care utilizează echipamentele de rețea marca Cisco.

Conform termenilor alianței, Cisco va optimiza rețelele sale pentru terminalele și aplicațiile marca Apple. De asemenea, Cisco va ajuta Apple să dezvolte modalități prin care telefoanele iPhone vor interacționa mai bine cu telefoanele de birou. Termenii financiari ai parteneriatului nu au fost dezvăluiți.

Este pentru a doua oară în ultimii doi ani când Apple se aliază cu o mare companie din sectorul tehnologic care se concentrează pe clienții corporate. În urmă cu 13 luni, Apple a încheiat un parteneriat cu IBM pentru a concepe și vinde aplicații de business pentru iPhone și iPad.

Extinderea agresivă pe segmentul corporate face parte din strategia Apple de a inversa tendința de scădere a vânzărilor de tablete iPad. Prin parteneriatele cu Cisco și IBM, Apple vrea să stimuleze vânzările de iPad făcând tabletele sale mai folositoare pentru afaceri. Însă Apple nu este singurul producător care încearcă să atragă mai mulți clienți din segmentul corporate. Google, producătorul sistemului de operare Android pentru dispozitive mobile și al sistemului de operare pentru computere personale Chrome încearcă și el să se extinde pe această piață. AGERPRES