Apollo Technologies, companie românească specializată în dezvoltarea de chatboți profesionali medicali, a atras ca asociat și membru în board, începînd din luna martie 2023, pe Gabriel Pavel. Pavel are o experiență lungă în dezvoltarea de business în domeniul tehnologiilor de vîrf, experiență acumulată în poziții de management în companii cunoscute cum sunt Novensys, RBC, Microsoft și Fujitsu.

Gabriel Pavel a urmărit Apollo Technologies din momentul în care compania a lansat în 2022 primul chatbot profesional medical, Diabeta, adresat medicilor diabetologi.

„Sunt un entuziast al utilizării AI, inteligenței artificiale, în business și am apreciat modul în care o echipă mică a reușit să pună pe piața românească un produs complex, profesional și validat de experți. Faptul că imediat după lansare Diabeta a atras interesul marilor companii din domeniul farma, spune tot ce trebuie despre nivelul produsului dezvoltat de Apollo Technologies. Am avut mai multe întâlniri cu fondatorii, ne știam de ceva vreme, și când mi-au propus să fac parte dintr-o primă rundă de ridicare de capital, am acceptat cu entuziasm”, a declarat Gabriel Pavel.

Mihaela Onofrei este fondator și CEO Apollo Technologies, poziție din care coordonează tot procesul de dezvoltare al produselor companiei. Mihaela este specialist în domeniul prelucrării limbajului natural, cu experiență atât în mediul academic, cât și privat.

„Am pornit la drum în primăvara trecută cu dorința de a da comunității medicale primul chatbot profesional românesc și a fost un adevărat roller-coaster să prezentăm chatbotul, Diabeta, la congresul național de diabet, după șase luni de dezvoltare. Am avut noroc să întâlnim oameni deosebiți în domeniul medical, care ne-au ajutat să înțelegem un domeniu complex, cum este diabetul. Și am întâlnit și oameni de tehnologie, cu experiență de management, cu care ne-am sfătuit. Așa l-am cunoscut pe Gabriel Pavel și am considerat că este un partener ideal pentru prima noastră rundă de atragere de capital pe care am făcut-o la Apollo Technologies. Ne așteptăm ca participarea sa în calitate de membru al boardului să aducă un plus de valoare consistent, să ne ajute să atingem obiectivele agresive de creștere din perioada următoare și de expansiune externă, utilizând experiență mare în dezvoltarea de business de tehnologie la nivel internațional pe care o are Gabriel”, spune Mihaela Onofrei.

Pentru 2023, Apollo Technologies are programată deja lansarea unui alt chatbot medical profesional, despre care Mihaela Onofrei spune că va fi mult mai complex decât Diabeta: „Suntem în teste finale cu acest nou chatbot, mult mai sofisticat și cu o acoperire mult mai largă a informației medicale disponibile în România. Spre deosebire de Diabeta, care se adresează unui grup mai mic de specialiști, noul chatbot va fi disponibil pentru mult mai multe categorii de profesioniști din sănătate. Lucrăm continuu, pentru că vrem să-l lansăm în luna mai.”

În ceea ce privește planurile imediate, Mihaela Onofrei și Gabriel Pavel spun că urmează o etapă de dezvoltare accelerată și că va exista o nouă rundă de finanțare, care va începe odată cu lansarea noului produs. „Apollo Technologies a demonstrat că știe ce are de făcut, iar noul produs la care lucrăm va deschide drumul pentru o dezvoltare rapidă pe plan național, dar și internațional. Apariția ChatGPT anul trecut a generat un interes foarte mare pentru ce facem la Apollo,  primim săptămânal solicitări de întâlniri și propuneri de proiecte. Avem deja o serie de oportunități de finanțare de la investitori privați, dar ne dorim parteneri care alături de bani să aducă și alte tipuri de expertiză, care să alimenteze creșterea Apollo Technologies pe piața de AI în sănătate. Până acum compania s-a dezvoltat din resurse proprii și cu capital atras de la angel investors”.