Aplicația Regista a procesat peste 3 milioane de documente și este utilizată de instituții din 36 de județe

Zitec, lider pe piața de IT din România, specializat în dezvoltarea de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate, anunță că aplicația Regista a ajuns la peste trei milioane de documente procesate în cei trei ani de activitate. Potrivit companiei, soluția de management al documentelor a atras peste 40 clienți noi și s-a extins în 8 noi județe în ultimul an. În prezent, aplicația dezvoltată de Zitec este utilizată de peste 3500 de utilizatori din 170 de companii private și instituții publice din 36 de județe din România.

Regista este o aplicație completă care asigură gestiunea electronică a registrului de intrări și ieșiri din organizațiile cu flux mare de documente, adresată companiilor mici și mijlocii și instituțiilor publice, simplificând astfel interacțiunea cu clienții, respectiv cetățenii.

Regista funcționează ca o platformă Software as a Service (SaaS), utilizând tehnologia cloud computing Microsoft Azure. Prin această tehnologie, utilizatorii pot beneficia de control total asupra funcțiilor aplicației, având acces rapid la informații datorită interfeței intuitive. Regista permite controlul documentelor de registratură, distribuirea eficientă a informațiilor, precum și generarea facilă și accesul instant la rapoarte specifice. Aplicația nu necesită instalare, putând fi utilizată direct în browser, iar datele beneficiază de securitate completă și back-up.

Aplicația Regista dezvoltată de echipa Zitec ușurează cu mult activitatea din companii sau instituții publice, facilitând atât o comunicare optimă între departamentele organizației, cât și cea între funcționari și cetățeni, pentru o rezolvare rapidă și organizată a solicitărilor. Aplicația a fost gândită de la început ca o soluție pentru clienții noștri care vor să reducă birocrația și să salveze mai mult timp pentru alte activități.”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

Începând cu acest an, specialiștii Zitec au adus aplicației noi funcționalități. Pentru optimizarea managementului documentelor, a fost adăugat un flux de trimitere al documentelor de la un departament la altul pentru rezolvare. O altă caracteristică nouă a Regista constă în verificarea automată a documentelor adăugate cu cele deja existente. Aceasta a fost implementată pentru a atenționa utilizatorii asupra unui document deja introdus în aplicație, evitând eventualele înregistrări duplicate. Mai mult, de anul acesta, utilizatorii pot adăuga multiple fișiere electronice (în formatele .pdf, .jpeg, sau documente Word și Excel), dar și comentarii despre ceea ce reprezintă fișierele sau despre respectiva activitate.

Potrivit Zitec, una dintre cele mai importante capabilități ale Regista, ce vine în sprijinul administrației publice locale, este posibilitatea publicării Hotărârilor Consiliului Local pe site-ul primăriei (obligatorie din punct de vedere legal), în mod automat. Din datele companiei, în topul primăriilor cu cel mai mare număr de documente înregistrate se numără Roman (54.000), Moinești (48.000) și Horezu (23.000).