Aplicaţia pentru depunerea online a proiectelor europene va fi operaţională începând cu 19 februarie

MySMISAplicaţia MySMIS pentru depunerea online a proiectelor europene va fi operaţională începând cu data de 19 februarie, cu o întârziere de aproximativ o lună, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

“Iniţial am crezut că anumite probleme tehnice le putem rezolva până la 15 ianuarie. Şi Windows 10 când s-a pus, a durat câteva luni până când s-a lansat. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ne ajută, este o echipă care lucrează intens şi multe ore pe zi pentru a ne ajuta. Acesta este un sistem extrem de complex. O să fie mai important decât orice sistem pe care îl avem. Odată ce aplicantul îşi depune CNP-ul şi spune că se numeşte Ionescu, Popescu, imediat este legat la baza de date a Poliţiei şi este verificat dacă CNP-ul este al acelei persoane şi are voie să se înscrie. Este interconectat cu mai multe baze de date astfel încât să eliminăm din problemele şi dificultăţile pe care le-am avut în prima perioadă când veneau beneficiari pe mai multe proiecte şi lucrau 30 de ore pe zi pe un proiect. Nu o să se mai poată face asta şi o să ştii cine lucrează şi cum. Nu avem ce face, am întârziat cu o lună”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a precizat că persoanele care vor apărea că muncesc peste 12 ore pe zi vor fi date afară din sistem, aceasta fiind limita stabilită.

În 2014, a fost lansată aplicaţia MySMIS2014, care urmează a fi utilizată de solicitanţii şi beneficiarii de fonduri europene în relaţia lor cu autorităţile, pentru a depune proiecte mai rapid şi mai simplu, utilizând mediul online, şi pentru a-şi implementa mai uşor proiectele.

În data de 25 noiembrie, Ministerul Fondurilor Europene – Direcţia Generală Programe Capital Uman a anunţat amânarea deschiderii sistemului informatic MySMIS2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţile marginalizate rome şi nr. 3/2015 – Sprijin pregătitor pentru animarea comunităţii din cadrul oraşelor cu populaţie peste 20.000 de locuitori, Etapa I – Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) şi pentru înfiinţare GAL nou/ adaptare GAL deja înfiinţat la cerinţele DLRC pentru perioada de programare 2014-2020, aferente Programului Operaţional Capital Uman (POCU).

Decizia a venit ca urmare a identificării unor elemente care necesită îmbunătăţiri şi simplificare în operaţionalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate în urma testării finale a acestuia. AGERPRES