Aon România a desemnat cei mai buni angajatori ai anului

gala Best Employer 2015Aon România, filiala locală a celei mai mari companii de consultanță și outsourcing în domeniul managementului resurselor umane, Aon Hewitt, a organizat Gala decernării titlului Best Employer, ca urmare a desfășurării celei de-a treia ediții consecutive a studiului Aon Best Employers. Companiile “Aon Best Employer 2015” au fost premiate pe 26 noiembrie, la hotelul Hilton din București.

În ediția 2015 următoarele companii au primit titlul Best Employer:

– Adobe Systems România

– Autonom

– Dell

– Edenred România

– Companiile Mars, Inc. din România – Royal Canin Romania, Mars Romania, Wrigley Romania

– McDonald’s România

– Pfizer România

Adobe Systems România, Autonom, McDonald’s România și Pfizer România își mențin statutul, fiind prezente și în clasamentul realizat în 2014, iar Dell în 2013.

La titlu au putut accede companiile participante la cercetare, care activează pe piața românească de cel puțin trei ani și care au un număr minim de 50 angajați permanenți.

BES analizează nivelul de implicare (engagement) al angajaților în baza a trei comportamente: “SAY” (angajații care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucrează, în discuțiile cu prietenii, colegii sau clienții), “STAY” (angajații care vor să rămână în companie pentru mai mult timp și care nu se gândesc să o părăsească) și “STRIVE” (angajații care depun un efort suplimentar pentru obținerea de rezultate pentru companie). Aceste comportamente pot fi influențate de gradul de satisfacție al angajaților pe anumiți factori, dintre care enumerăm sentimentul împlinirii, autonomia, resursele, oportunitățile de învățare și dezvoltare, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, mediul de lucru, colegii, managementul performant, reputația angajatorului, atenția acordată angajaților, salariul, beneficiile, recunoașterea.

“Implicarea este o stare emoțională, legătura emoțională a angajaților cu propria lor companie. Este ceea ce îi determină să vorbească pozitiv despre angajator, să își asocieze viitorul cu organizația și să aibă inițiativă, să depună extra-efortul pe care orice angajator îl dorește”, spune Virginia Păuna, Project Leader Best Employers România.

Studiul din acest an a implicat 35 de companii. Rezultatele se bazează pe răspunsurile a 15.500 de angajați, 1.150 middle manageri și 224 directori executivi, care, prin intermediul unor chestionare, și-au exprimat opinia cu privire la angajatorii lor. Acest eșantion de respondenți reprezintă o populație activă totală de peste 38.000 de angajați.

Aon Hewitt organizează anual studiul Best Employers în Europa Centrală și de Est încă din anul 2001.