Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group, prima companie de consultanță imobiliară care funcționează ca societate pe acțiuni, a transmis o scrisoare deschisă Președintelui și Premierului României, solicitând reconsiderarea de urgență a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, care afectează grav economia României și premisele de dezvoltare a țării.

„Câți români care suferă de alte boli nu pot vedea acum un medic? Câți români își vor pierde locurile de muncă, economiile de viață și sentimentul lor de valoare de sine? Câți vor ceda depresiei, abuzului de droguri, alcool sau sinucidere? Câți își vor pierde casele, vor divorța sau vor suferi abuzuri? Câți nu se vor recupera niciodată în cariera lor? Câte întreprinderi mici, inclusiv cele vitale ale medicilor vor dispărea din comunitatea dumneavoastră? Câți tineri nu vor mai „decola” antreprenorial? Va crește criminalitatea?”, se întreabă Octavian Bădescu.

Aceste lucruri se vor întâmpla din nou – foarte curând – spune antreprenorul, dacă nu reușim să acționăm imediat. Mii și mii de întreprinderi mici și mijlocii sunt destructurate și vor închide, la fel cum au făcut deja mulți angajatori mai mari. “Milioane de lucrători sunt deja șomeri, multi alții vor urma. Efectele vor fi în lanț și se petrec deja. Considerăm că masurile draconice impuse populației și agenților economici trebuie să înceteze, făcând loc abordărilor raționale, echilibrate, constructive. Intervenţionismul politicului pentru combaterea epidemiei de coronavirus generează deja un adevarat genocid economic”, consideră Octavian Bădescu, antreprenor care a avut mai multe business-uri, printre care şi firma de curierat Sameday, listată la bursă, pe care a vândut-o grupului eMag.

 

Puteți citi aici integral scrisoarea deschisă adresată de Octavian Bădescu liderilor politici