Antibiotice IașiProducătorul de medicamente generice din România Antibiotice SA a livrat în luna iunie șase containere cu produse injectabile antiinfecțioase pentru piața Statelor Unite ale Americii (SUA), în aceste condiții valoarea exporturilor pe piața americană dublându-se în primul semestru al acestui an față de acceași perioadă din 2015, până la un nivel de 3,4 milioane dolari.

„Luna iunie a acestui an s-a încheiat cu o livrare record de produse injectabile pentru piața Statelor Unite ale Americii. Astfel, de pe porțile companiei Antibiotice au plecat către portul Constanța șase containere cu produse injectabile antiinfecțioase, cu eticheta ‘Made by Antibiotice for USA’. La pacienții americani de peste ocean vor ajunge Nafcilina de 1 gram și 2 grame și Ampicilina de 500 mg, 1 g și 2 g, toate produsele fiind utilizate în spitale pentru tratarea infecțiilor”, se arată în comunicatul companiei.

Pe lângă aceste produse, în anul 2015, s-a finalizat procedura de autorizare pe piața SUA a unui nou produs marca Antibiotice — 2 doze, Ampicilina cu sulbactam 1,5 g și 3 g, pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă, ceea ce creează oportunități de creștere a exportului pe această piață strategică pentru compania Antibiotice.

„Este o livrare importantă de produse finite către piața SUA. Cu acest transport, valoarea exporturilor de produse finite și nistatină realizate către piața americană, în semestrul I, ajunge la 3,4 milioane de dolari, o valoare dublă față de cea obținută în primul semestru din anul 2015”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Antibiotice a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri la export de 20,5 milioane euro, în creștere cu 7% față de anul 2014. Totodată, profitul din vânzările la export a crescut cu 45% comparativ cu anul anterior.

Pentru produsele finite ale companiei, principala piață de desfacere în anul 2015 a fost America de Nord, prin exporturile de produse injectabile pe piața SUA, Antibiotice având înregistrate șase produse în această piață.

De asemenea, produsele finite marca Antibiotice au fost exportate și pe piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Rusia — țările foste CSI.

Strategia de creștere pe piețele internaționale vizează promovarea produselor, atât pe segmentul de piață de retail (vânzări în farmacii), cât și vânzări pe segmentul hospital.

Potrivit site-ului BVB, compania Antibiotice SA, una dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc, a fost fondată în anul 1955, iar în 1997 a fost listată la Bursa de Valori București. Începând cu anul 2000, pe platforma de la Iași au fost realizate investiții de peste 30 milioane euro.

Activitatea de bază a companiei este producția de antiinfecțioase forme solide orale, fiind și singura companie farmaceutică din România care divizează pulberi sterile pentru tratamente injectabile antiinfecțioase. Antibiotice SA din Iași este lider pentru producția destinată spitalelor din România, are cea mai importantă cotă pentru produsele topice (unguente, creme, geluri) pentru piața din România, dezvoltând în același timp și un important segment de produse pentru sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, dar și oncologie.AGERPRES