Antibiotice este compania românească care de peste 60 de ani, de la prima penicilină fabricată în 1955, continuă să demonstreze ce presupune continuitatea și performanță în domeniul producției de medicamente.
In anul 2016, compania se poate mândri cu o producție anuală de peste 470 milioane unități fizice, cu o valoare de peste 350 milioane lei.
De-a lungul celor 60 de ani de activitate, compania a fabricat miliarde de unităti farmaceutice, iar astăzi, Antibiotice este unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice care continuă să însănătoșească generații de oameni.
Compania are peste 40 de produse generice noi introduse în piață farmaceutică în ultimii 7 ani, acoperind principalele clase terapeutice. Iar viitorul arată la fel de bine pentru compania ieșeană, cu un pipeline de peste 35 de medicamente noi aflate în cercetare.
Proiectele pentru care nominalizăm compania Antibiotice în acest an sunt numeroase:
– În anul 2016, pentru prima dată Statele Unite ale Americii au devenit principala piață internațională de desfacere a companiei, din punct de vedere valoric. Piața farmaceutică din S.U.A. este cea mai dezvoltată și cea mai reglementată piață farmaceutică la nivel global, dar care oferă și cele mai avantajoase condiții de comercializare a produselor farmaceutice.
– În acest an Antibiotice a deschis prima reprezentanță a companiei în Asia de Sud-Est, la Hanoi în Vietnam
– Pe piață internă, în 2016, pentru prima dată, nivelul medicamentelor fără prescripție a depășit 15% din vânzări, fapt datorat și introducerii unei noi game de produse destinate susținerii funcțiilor fiziologice ale organismului (în general extracte din plante)
– În domeniul cercetării-dezvoltării, 2016 a fost anul de lansare a platformei proprii Perform A+ , un parteneriat științific cu mediul universitar prin care sunt inițiate proiecte de cercetare cu aplicabilitate practică industrială. Totodată, Perform A + este un program prin care se continuă formarea profesională pentru tinerii absolvenți (farmaciști, medici, biologi, chimiști), prin instruire practică și angajare ca specialiști în diverse domenii din industria farmaceutică.