Antibiotice Iași urmărește să-și crească exporturile în SUA

Antibiotice_IasiStatele Unite ale Americii vor deveni, la mijlocul anului următor, cea mai mare piață de export a producătorului de medicamente Antibiotice Iași, pe măsură ce compania își va crește exporturile spre această piață, a declarat directorul general al companiei, Ioan Nani, într-un interviu acordat Reuters.

Producătorul de medicamente generice și-a reorientat strategia spre exporturi în 2009, când criza financiară a afectat cererea de pe piața internă. Începând de atunci, exporturile sale s-au dublat până la 25,6 milioane de dolari anul trecut, fiind responsabile pentru aproape o treime din cifra sa de afaceri. În prezent, principalele sale piețe sunt Europa, Asia de Sud-Est, China și SUA, însă Ioan Nani a subliniat că, până la mijlocul lui 2016, SUA vor fi cea mai mare piață de export pentru Antibiotice Iași.

„Avem deja patru produse pe care le vindem deja în SUA și pe lângă cei doi clienți permanenți care cumpără nistatin, alți patru așteaptă aprobarea FDA (n.r.. Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente) pentru a utiliza ingredientul nostru”, a declarat Ioan Nani. Acesta a adăugat că Antibiotice Iași a semnat acorduri de tip profit-sharing cu firmele indiene Cipla și Aurobindo Pharma pentru a vinde 25 din produsele sale.

Directorul general al producătorului român de medicamente a estimat că în anul 2020 exporturile companiei se vor ridica la 25 de milioane de euro, în timp ce vânzările pe piața din România se vor cifra la 100 de milioane de euro pe baza condițiilor actuale. AGERPRES