Toţi angajatorii care în această perioadă au aplicat măsura suspendării temporare a contractelor individuale de muncă, având în vedere efectele epidemiei cu noul coronavirus, se califică pentru primirea ajutorului de şomaj tehnic, care se va aplica pe perioada stării de urgenţă, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

„În noua formă propusă prin ordonanţa de urgenţă adoptată, toţi angajatorii care în această perioadă au aplicat măsura suspendării temporare a contractelor individuale de muncă, ca urmare a efectelor epidemiei cu coronavirus, se califică pentru această facilitate (şomaj tehnic – n.r.), fie că vorbim de IMM-uri, companii mari sau alte forme de angajare, structuri neguvernamentale sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, care au angajaţi cu contracte individuale de muncă. Aceasta este o precizare care extinde practic acest ajutor acordat de Guvernul României pentru toate companiile şi toţi angajaţii  cu contract individual de muncă, care sunt afectaţi în aceasta perioadă de efectele negative ale epidemiei cu coronavirus”, a declarat Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

Şeful Cancelariei premierului a explicat şi pentru ce perioadă se acordă acest ajutor. „Perioada pentru care se aplică această facilitate este perioada stării de urgenţă, respectiv de la intrarea în vigoare a decretului privind starea de urgenţă, 16 martie, până la finele acestei perioade, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evenimente, de evoluţia situaţiei din ţară şi dacă situaţia de urgenţă va fi prelungită”, a explicat Dancă. AGERPRES