Întâlnirea de lansare a platformei GlobalHRManager.ro, desfășurată online la începutul lunii iulie, a reunit specialiști în resurse umane din toate domeniile de activitate, generând discuții cu privire la modalitățile prin care departamentele de HR pot să îmbunătățească viața profesională și personală a angajaților din companie. De asemenea, un subiect tratat pe larg în dezbaterea moderată de Ioana Marcu, coach de business și consultant, a fost cel referitor la munca de acasă și cum a modificat aceasta performanțele angajaților.

“Anul trecut sănătatea a fost pe buzele tuturor, poate mai mult decât oricând. Am văzut din partea marilor companii un interes sporit pentru angajații lor, pentru protejarea sănătății lor, prin oferirea de pachete medicale cât mai cuprinzătoare. Conform datelor noastre, în 2020 cu 50% mai mulți angajați au beneficiat de abonamente cu mai multe consultații și investigații incluse . În egală măsură, m-a bucurat mobilizarea de forțe și grija incredibilă de care companiile au dat dovadă față de întreaga comunitate. Cu toții cred că am învățat că doar împreună putem schimba o situație atât de imprevizibilă, cum este o pandemie.”, a declarat Andreea Minuță, director executiv Divizia abonamente Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Potrivit acesteia, în condițiile pandemiei, comunicarea a devenit extrem de importantă din perspectiva colaborării pe care Rețeaua Regina Maria o are cu partenerii săi, cărora a încercat să le ofere sprijin în domeniul legislației și a măsurilor de prevenție.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro