Andreea Marcu, Marketing and Communication Manager, AROBS Transilvania Software ne oferă detalii despre provocările pe care compania le-a întâlnit în ultimul an și ne vorbește despre planurile de viitor și despre direcțiile strategice pe care compania le vizează în afaceri, în dezvoltarea echipei AROBS Grup și în sprijinul comunității.

„Perioada actuală ne pune în fața unor noi provocări care, în diferite moduri, au energizat comunitatea și mediul de afaceri. Mai mult ca niciodată, am putut recunoaște importanța unității și implicării proactive în spectrul social. În special în marketing, unde creativitatea și viziunea sunt criterii de nelipsit, este necesară crearea unei strategii inclusive și orientate spre realizarea unor idealuri comune, raportate la comunitatea AROBS, și la comunitățile pe care le putem impacta pozitiv.” a explicat Andreea.

Anul 2021 a continuat să ne arunce provocări, și a continuat să ne scoată din orice zonă de confort, atât pe plan personal, cât și profesional. Involuntar, perspectiva despre mediul de lucru s-a schimbat radical și ne-am demonstrat, încă o dată, faptul că prin foarte multă comunicare putem face totul posibil. Comunicarea internă în cadrul AROBS a continuat să fie o provocare pe care am încercat și pe care sper că am reușit să o abordăm creativ și cu instrumente multimedia noi. Suntem în căutarea permanentă a ”the next smartest thing” și pe acest plan și nu vrem să ne oprim după prima victorie.

Pentru AROBS, acest an a fost definit de un proces de dezvoltare constant, cu lansarea unei noi soluții de plăți digitale – MonePOS by AROBS, cu achiziția unei noi companii – BERG Software și a fost marcat pe final de an și de un mare succes – listarea la Bursa de Valori București, pe piața AeRO.

O altă etapă foarte importantă a fost lansarea, în noiembrie 2021, a programului Stock Option Plan, o raritate în cadrul companiilor românești și aproape inexistentă în industria IT din țară – companii mijlocii și mari. Prin acest program, colegii din AROBS devin parteneri în AROBS, o idee pe care Voicu Oprean, fondatorul și CEO AROBS și Președintele Consiliului de Administrație, o nutrește de mai mulți ani. Este, după părerea mea, încununarea conceptului Collegues First, concept care este central în AROBS, de la înființare și până astăzi.

AROBS pentru comunitate, educație, ecologie și egalitate de șanse

Suntem acum mai mulți, după anul 2021, în și mai multe locații,  pentru că pe lângă cele 7 locații din lume și cele 7 din România, avem colegi noi, cei din compania Berg Software, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea. Deși nu neapărat împreună, geografic, și ne vedem mai rar în întâlniri fizice, suntem puternici împreună.

Foarte importantă va rămâne, de asemenea, conexiunea AROBS cu ecosistemul sau ecosistemele din care face parte. Pregătim noi programe de facilitare a digitalizării și de sprijin pentru zona de antreprenoriat, sprijinim comunitățile locale, universitățile și sectorul non-guvernamental prin proiecte pe care el dorim cu impact, pe educație, ecologie, egalitate de șanse, tineret.

Despre viitorul care se creionează sub ochii noștri

Tehnologia a fost întotdeauna deschizătoare de drumuri, progresul societății în general are la bază inovațiile care apar zi de zi în industria IT, și nu numai. AROBS este una dintre companiile care inovează continuu, prin soluții software noi, noi versiuni ale celor existente, implementarea de noi tehnologii în proiectele internaționale în care suntem parteneri; compania face parte din acesta forță a progresului.

Nu aș vrea să cad în capcana comparațiilor dintre generații, pentru că s-a scris prea multă literatură despre millenials și nu cred că este cazul să folosim și Gen Z pe post de obiect de studiu. Dar, totuși, mă bucură faptul că viitorul, în industria IT, se scrie sub ochii noștri, cu ajutorul generațiilor tinere. Cred că pentru prima dată, în 2021, participanții la unele internship-uri lansate de AROBS pentru expertizele tehnice de software services au fost în proporții identice, reprezentanți ai ambelor genuri. Continuăm să investim în generațiile de actuali studenți sau proaspăt absolvenți, care vor fi, poate, colegii noștri și dorim să creștem împreună cu ei. În plus, generația tânără aduce, pe lângă energie și entuziasm, perspective noi asupra lumii, asupra impactului pe care îl avem ca și persoane, grupuri, sau chiar și companie și societate asupra ceea ce ne înconjoară.

În plus, probabil nu este un fapt foarte bine cunoscut, dar România deține locul trei (facem referință la datele statistice din 2020) în ceea ce privește proporția de participare a femeilor în industria IT & C din Europa. Fapt care ne bucură și confirmă ceea ce se vede și la noi în companie. Pe această linie, sperăm să dezvoltăm noi acțiuni care să sprijine acest trend.

În echipa de marketing și comunicare AROBS, ne bucurăm de o prezență remarcabilă – procentual – și foarte energetică a Gen Z și apreciem ideile și perspectivele prin care noi, cei mai cu experiență, ne putem scutura de praf și remodela pre-concepțiile și șabloanele.

Inspirați de preocupările comunităților din care facem parte, dar și din dorința de a ne continua proiectele, unele suspendate din cauza pandemiei, ne-am propus pentru 2022 mai multe acțiuni de împădurire, în Cluj, dar și în alte locații. În plus, am re-lansat, în noiembrie 2021, campania de sprijinire a proiectelor promovate intern, unde colegii noștri au jucat rolul de ambasadori, iar proiectele propuse de către ei au trebuit să aibă focus pe … verde: proiecte de mediu, de amenajare a grădinilor urbane, de educație de mediu pentru diferite categorii de public. Am încheiat anul 2021 cu un cadou de Crăciun pentru toți colegii noștri, compus din cât mai multe elemente ecologice – agendă din praf de piatră cu copertă din PET-uri reciclate, produse create local, cu ambalaje reutilizabile și reciclabile și cu un glob de hârtie reciclată, de care ne-am bucurat să le vedem apreciate și expuse de oamenii din AROBS pe social media.

Direcții strategice

Pentru perioada următoare, pe lângă listarea pe piața principală a BVB, AROBS și-a propus patru direcții strategice. Deosebit de importantă este continuarea investițiilor în comunitatea AROBS, nu numai prin programe de dezvoltare profesională și personală, prin educare continuă, ci și mai concret, prin cedarea de acțiuni prin programul Stock Option Plan și transformarea din angajați, colegi în parteneri. Din punctul de vedere a strategiei de business, AROBS are în vedere perspectiva dezvoltării organice – prin dezvoltare de noi expertize; prin proiecte de  cercetare, dar și cea de creștere prin achiziții strategice.

Departamentul de Marketing și Comunicare și-a construit planul în conformitate cu direcțiile strategice ale grupului AROBS. Ca și departament, direcția noastră strategică rămâne crearea unei densități de talente bazată pe creativitate, cunoștere continuă și continuarea implementării de instrumente bazate pe artificial intelligence. Operațional, planul nostru pentru 2022 este complex, multi-direcțional, construit pe segmentare, personalizare și indicatorii specifici fiecărei linii de business pe care le sprijinim. Dorim să testăm noi canale de expunere, unele destul de puțin folosite în România, și să continuăm să folosim, pe cât posibil, umorul, pe care îl considerăm cel mai de succes produs al creativității comune a departamentului nostru.