Rikard Olsson, Managing Director, Beyond Budgeting, Chairman of the Board, Lagnell Group, a deschis cea de-a doua sesiune a conferinței anuale „SHIFT. Business Transformation and Change Management Conference”, vorbind despre agilitatea în business. „Cum putem defini agilitatea în afaceri? Este capacitatea unei organizații de a se adapta rapid la schimbările de pe piață, atât în interior, cât și în exterior, de a răspunde rapid și flexibil cerințelor clienților, de a se adapta și conduce schimbarea într-un mod productiv și rentabil, fără a compromite calitatea. Pentru a-și atinge scopul în mod eficient, o organizație și procesele sale de management trebuie să răspundă volatilității mediului extern. Bugetarea tradițională este un proces lipsit de agilitate, deoarece rezultatul final dorit este definit în detaliu cu mult timp înainte, în concordanță cu resursele disponibile pentru a-l atinge. Planul necesar pentru a obține rezultatul dorite este, de asemenea, definit în detaliu și pe o perioadă de timp bine definită.”

Andreea Dumitrache (Costin), HR Manager România, Bulgaria, Croația, Slovenia, Serbia, N. Macedonia, Philips, a precizat: „Ca transformarea organizațională să funcționeze, trebuie să ne întoarcem la ceea ce e important pentru noi ca organizație: să ne gândim la client, să facem echipă pentru a ajunge la rezultate, iar toate aceste lucruri se transformă în ceva. Lucrez cu oameni din țări diferite, ceea ce se transpune în cultură locală diferită, valori diferite. Dacă nu ai încredere în echipa ta, nu ai cum să ai niște rezultate. Sunt câteva întrebări care se adresează exact agilității: avem procesele suficient de ușor de aplicat? Avem toate resursele, toate informațiile pentru a lua deciziile potrivite? Pentru a schimba lucrurile, trebuie să ai discuții și să iei măsuri în baza feedback-ului.”

La rândul ei, Cristina Baghiu, Co-fondator, Agile People Romania, Agile HR Coach Atelierul de Idei, a vorbit despre impactul inteligenței artificiale la nivel de organizație. „Ne aflăm în pragul unei revoluții la fel de importante precum a fost cea industrială. Dacă Netflix a fost adoptat de 3 milioane de utilizatori în 3.500 de zile, Facebook în 1.500 de zile, Instagram sub 100 de zile, chatGPT a fost adoptat instant de 100 milioane de utilizatori, care alimentează deja modelul cu foarte multe informații. Asta înseamnă că îl vedem deja ca pe un instrument magic, însă el știe să facă doar ceea ce îi spunem noi să facă. Impactul Generative AI este deja foarte mare. Având în vedere aplicabilitatea atât de extinsă a Generative AI în zona de HR și a lucrului cu oamenii, va trebui să stabilim politici interne pentru a vedea cum folosim acest instrument pentru a nu face mai mult rău decât bine. Este nevoie de politici interne și trebuie să fim atenți în recrutare, evaluare dacă avem implementată partea de AI și să comunicăm transparent acest lucru.”

Peste 160 de persoane au participat, pe 16 noiembrie, la conferința anuală „SHIFT. Business Transformation and Change Management Conference”, ce s-a desfășurat în format fizic, la Hotspot Workhub din București și online. „SHIFT. Business Transformation and Change Management Conference” este un eveniment organizat de BusinessMark. Platformele Oameni și Companii – EventsMax.ro, GlobalManager.roAdministratie.ro, GlobalHRManager.ro – sunt parteneri de comunicare ai evenimentelor BusinessMark.

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul managementului, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .