“Am fost onorată să particip la Conferința Națională Spital Connect, organizată de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, pentru a dezbate oportunitățile oferite de fondurile europene în domeniul sanitar. Evenimentul a reunit managerii și reprezentanții spitalelor din România cu principalii actori implicați în proiectele de dezvoltare sustenabilă, digitalizare și dotare a sistemului de sănătate din România”, a declarat Andreea Anamaria Naggar, Secretar de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În cadrul expunerii sale,  aceasta a abordat prioritățile Programului de Sănătate și Calendarul lansărilor de proiecte pentru anul 2023, subliniind că alocarea unor fonduri europene de peste 5, 88 miliarde de euro oferă oportunitatea, dar și garanția creșterii accesului la servicii de asistență medicală de calitate, precum și îmbunătățirea eficienței acestora.

“Pilonii de bază ai acestei strategii vor fi investițiile în infrastructură, în cercetarea medicală inovativă și digitalizarea serviciilor, atât la nivel central, cât și teritorial. De asemenea, reziliența sistemului medical în domenii critice de importanță strategică, reprezintă o axă prioritară  care va beneficia de investiții substanțiale. Cred cu tărie în importanța unui sistem de sănătate modern, care răspunde nevoilor actuale ale societății, precum și în necesitatea accesării și utilizării cu înțelepciune de către autorități a fondurilor europene disponibile în perioada de finanțare actuală”, a mai spus Andreea Anamaria Naggar la finalul participării sala Conferința Națională Spital Connect.

Conferința Spital-Connect a fost organizată de Oameni și Companii-OSC în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – ANMCS și creditată cu 15 Puncte de Formare Continuă ANMCS.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul partenerilor: HP, Schrack Seconet, Syonic, Klintensiv, NoventIQ InnovateIT, Multi Cleaning System, LiamedeClinic Hub, Diabeta, EventsOnline.ro, MedicalManager.ro, MedicaAcademica.