Anchor Grup a demarat noi investiţii imobiliare în Bucureşti, de circa 50 de milioane de euro

Affan Yildirim, noul director general al companiei turceşti Anchor Grup, dezvoltatorul primelor două malluri din Capitală, Bucureşti Mall şi Plaza România, vede o evoluţie pozitivă a sectorului imobiliar, respectiv de retail de pe plan local, motiv pentru care compania a început în ultima perioadă mai multe investiţii în Bucureşti, estimate la circa 50 de milioane de euro.

“În ultimii ani, România s-a conturat ca o piaţă plină de oportunităţi pentru dezvoltatorii imobiliari. (…) Ţara este în continuare pe un trend ascendent şi consider că încă există loc pentru multe investiţii în Româ­nia, inclusiv în zona de centre comerciale“, spune Yildirim, citat de Ziarul Financiar.

Anchor are în prezent în derulare o investiţie de 26 de milioane de euro în renovarea primelor sale două malluri de pe plan local, Bucureşti Mall şi Plaza România, deschise în 1999, respectiv 2004. De asemenea, compania a decis să reia anul acesta şi construcţia proiectului Anchor Plaza Metro­pol, aflat pe bulevardul Timişoara din Capitală, dar şi a celui de-al patrulea bloc din ansamblul rezidenţial InCity Resi­dences, de lângă Bucureşti Mall. Aceste ultime două proiecte aveau deja realizată structura de câţiva ani, astfel că Anchor va mai investi alte 20 mil. euro pentru birourile Metropol, respectiv 4 mil. euro pentru blocul de apartamente.