ANAF ar putea implementa din acest an sistemul de plată cu cardul

carduriAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are în vedere în acest an simplificarea formularelor și procedurilor administrative, dezvoltarea spațiului virtual privat și implementarea plății prin POS, a anunțat Dragoș Doroș, președintele instituției.

“Un obiectiv este dezvoltarea spațiului virtual privat. Este unul dintre obiectivele noastre importante, să tăiem cât mai mult hârtii, să interacționăm cât mai mult în spațiul virtual cu contribuabilii. Este un pas mare în vederea îmbunătățirii colectării”, a spus Doroș.

El a precizat că își dorește ca în acest an să fie implementată plata cu cardul. “Anul acesta, cât mai curând, sperăm să implementăm plata cu cardul. Din păcate suntem printre instituțiile care nu au implementat lucrul acesta. Vom face în așa fel încât să se întâmple anul acesta”, a precizat șeful Fiscului.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a implementat în 2015 programul de modernizare a instituției, a îmbunătățit gradul de colectare cu 7,8%, iar conformarea voluntară la plată a fost de 83,5%, potrivit Raportului instituției pe anul trecut. AGERPRES