Dezvoltarea și digitalizarea cabinetului veterinar, cu ajutorul sistemelor de finanțare nerambursabilă a fost tema întâlnirii online a Comunității OSC – Medicină Veterinară din luna iulie, fiind și ideea de bază a discursului consultantului în finanțări nerambursabile Ana-Maria Icătoiu, Vicepreședinte al Organizației Femeilor Antreprenor din cadrul UGIR, unul dintre invitații speciali ai reuniunii.

„Sunt mai multe oportunități de finanțare pentru cabinetele de medicină veterinară, care sunt disponibile în acest moment și care vor fi disponibile până la sfârșitul anului”, a arătat consultantul, în discursul său, care a continuat cu prezentarea acestor soluții.

„Prima oportunitate de finanțare ar fi Submăsura 6.4, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, una dintre cele două submăsuri care finanțează investiții neagricole în mediul rural. Vorbim despre o finanțare de maxim 200 de mii de euro pentru crearea, dezvoltarea de investiții neagricole în mediul rural. Draft-ul de ghid care a fost în dezbatere publică până recent, probabil în jurul datei de 6 august vom avea versiunea finală, atât pentru ghid, cât și pentru grila de punctaj, și pentru codurile CAEN eligibile. Sunt doar patru domenii care vor avea șansă la această finanțare, care anul acesta se bucură de cel mai generos buget de când există aceste tipuri de finanțări – 100 mil. euro (de circa 2,5 ori mai mare, față de ultima lansare, care a fost în urmă cu circa 2 ani). Șanse la finanțare au partea de producție neagricolă, partea de agrement – dar numai în anumite localități, partea de structuri ușoare de cazare – în acele localități cu potențial turistic ridicat, și în al patrulea rând, partea de servicii medicale – atât umane, cât și veterinare”, a explicat Ana-Maria Icătoiu.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Medicină Veterinară