AmerisourceBergen Corporation a anunțat finalizarea achiziției majorității companiilor Alliance Healthcare din portofoliul Walgreens Boots Alliance pentru suma de 6,275 miliarde de dolari în numerar, cu rezerva unui capital de lucru obișnuit și a unei ajustări a datoriei nete, și pentru 2 milioane de acțiuni ale acțiunilor comune AmerisourceBergen.

„Suntem încântați să finalizăm achiziția și să adresam bun venit echipei talentate de la Alliance Healthcare”, a declarat Steven H. Collis, chairman, președinte și director executiv al AmerisourceBergen. „Achiziționarea Alliance Healthcare extinde acoperirea și soluțiile noastre în domeniul distribuției farmaceutice și contribuie la extinderea calității serviciilor către producătorii globali AmerisourceBergen. Cu Alliance Healthcare, ne vom întări capacitatea de a oferi soluții inovatoare globale de asistență medicală și vom continua in scopul nostru de a fi uniți în responsabilitatea de a crea un viitor mai sănătos.”

„Această tranzacție oferă un mare beneficiu ambelor companii și este un pas logic după succesul constant al unei lungi relații strategice”, a declarat Ornella Barra, director operațional, internațional, Walgreens Boots Alliance, Inc. „Echipele Alliance Healthcare se alătură unui lider global de distribuție farmaceutică – AmerisourceBergen, și suntem nerăbdători să ne continuăm lucrul împreună, ca parteneri strategici.”

AmerisourceBergen și Walgreens Boots Alliance vor continua, de asemenea, extinderea și prelungirea acordurilor comerciale pentru a stimula sinergii de creștere suplimentară.

Așteptări pentru anul fiscal 2021

Compania nu oferă estimări financiare anticipative, deoarece anumite informații financiare, a căror semnificație probabilă nu poate fi determinată, nu sunt disponibile sau nu pot fi estimate în mod rezonabil.

Așteptări pentru anul fiscal 2021 pe o bază ajustată (care nu este conform principiilor generale financiar-contabile)

AmerisourceBergen și-a actualizat estimarea financiară pentru anul fiscal 2021 pentru a reflecta contribuția așteptată la închiderea achiziției Alliance Healthcare și impactul mediu ponderat al numărului de acțiuni al celor 2 milioane de acțiuni comune AmerisourceBergen pe care Compania le-a livrat la încheierea tranzacției. Se așteaptă acum:

  • Venituri de cel puțin 210 miliarde USD, în creștere față de creșterea veniturilor în intervalul procentual cu o singură cifră; și
  • Profitul diluat pe acțiune (EPS) ajustat să se situeze între 8,90 USD și 9,10 USD, crescut față de intervalul anterior aflat între 8,45 USD și 8,60 USD.

Așteptări suplimentare includ:

  • Acțiuni medii ponderate de cel puțin 208 milioane, în creștere față de așteptările anterioare cuprinse între 207 milioane și 208 milioane pentru anul fiscal.

Compania continuă să aibă rezultate solide în toate afacerile sale și preconizează o actualizare a restului estimărilor financiare anunțate anterior pentru anul fiscal 2021 în momentul în care va raporta rezultatele pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2021. Rezultatele Alliance Healthcare vor fi raportate în capitolul ”Altele” pentru restul anului fiscal 2021.

Despre AmerisourceBergen

AmerisourceBergen promovează un impact pozitiv asupra sănătății oamenilor și a comunităților din întreaga lume prin dezvoltarea și livrarea de produse farmaceutice și de asistență medicală. Fiind un lider global în asistență medicală, cu o bază solidă în distribuția farmaceutică și soluții pentru producători, farmacii și furnizori, creăm acces, eficiență și fiabilitate de neegalat in industria farmaceutica. Cei 41.000 de membri ai echipei noastre globale contribuie la scopul nostru comun de a crea un viitor mai sănătos. AmerisourceBergen se află pe locul 10 în Fortune 500, cu venituri anuale de peste 200 miliarde dolari. Mai multe detalii puteți găsi pe investor.amerisourcebergen.com.