AmCham România solicită o reformă imediată și imperativă a procesului de aplicare a legilor în România

amchamCamera de Comerț Americană în România (AmCham România) solicită o reformă imediată și imperativă a procesului de aplicare a legilor în România și o toleranță zero față de mită și corupție, informează AmCham România, în contextul tragicului eveniment produs în clubul Colectiv.

“Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) solicită o reformă imediată și imperativă a procesului de aplicare a legilor în România și o toleranță zero față de mită și corupție, astfel încât România să devină o țară sigură pentru cetățenii săi. Alături de multe alte tragedii ce au trecut neobservate la nivelul opiniei publice, dar care, din păcate, au lăsat de asemenea în urmă familii îndurerate și comunități afectate, dezastrul recent ce a mobilizat întreaga societate civilă este o dovada de necontestat a faptului că, pe termen lung, corupția, iresponsabilitatea, nepăsarea, urmărirea interesului propriu și lipsa de performanță nu sunt doar factori ce împiedică progresul României, ci risipesc resurse valoroase și cel mai grav, pun în pericol viața cetățenilor”, se se arată într-un comunicat al AmCham România.

Reprezentanții AmCham consideră că eforturile depuse până în acest moment pentru înlăturarea corupției au fost insuficiente și că este nevoie de o schimbare reală la toate palierele societății românești.

“Considerăm că eforturile depuse până în acest moment pentru înlăturarea corupției au fost insuficiente și că este nevoie de o schimbare reală la toate palierele societății românești, de la cel mai înalt nivel al administrației centrale până la cele mai mici instituții publice. În timp ce autoritățile au cea mai mare responsabilitate cu privire la asigurarea unui cadru clar de reglementare, implementare și monitorizare a respectării normelor de siguranță în toate domeniile, fiecare din părțile implicate, companii sau persoane fizice, trebuie să își asume rolul de agent al schimbării, în vederea atingerii obiectivului comun de asigurare a siguranței și sănătății individuale și colective’, se arată într-un comunicat al AmCham.

În opinia reprezentanților AmCham, transformarea României presupune un efort colectiv și ‘dacă schimbarea nu va porni simultan de la ambele capete ale spectrului decizional și social, numărul tragediilor nu se va opri aici’.

AmCham România este o asociație profesională de afaceri înființată în anul 1993 care reunește peste 400 de companii americane, internaționale și locale. Acestea au cumulat investiții totale de peste 20 miliarde dolari, generând peste 250.000 de locuri de muncă. AGERPRES