Ambasadorul american susține că Ford are nevoie de o autostradă până la Piteşti pentru a creşte producţia

Ford-CraiovaAmbasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat joi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că producătorul american de autoturisme are nevoie de o autostradă de la fabrică până la Piteşti pentru a putea creştea producţia peste nivelurile actuale.

Potrivit ambasadorului american, Ford are nevoie şi de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care are nevoie şi apoi să îşi poată exporta produsele. “O nevoie foarte specifică este infrastructura mai bună – drumuri mai bune şi legături feroviare mai bune – acest lucru nu este necesar numai Ford, dar şi celorlalţi producători mari, inclusiv celălalt mare producător de automobile, Dacia, a cerut la rândul său infrastructură mai bună de drum. Cred că este ceva ce este dorit şi de foarte mulţi români. Ford plănuieşte o investiţie majoră în România, ce ar creşte producţia peste nivelurile actuale, însă pentru a face asta chiar are nevoie de o reţea de autostrăzi de la această fabrică spre Piteşti, iar mai apoi spre Europa, care să fie mult mai bună decât nivelul actual. De asemenea, au nevoie de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care au nevoie şi mai apoi să exporte produsele lor”, a spus ambasadorul american, răspunzând unei întrebări ale jurnaliştilor despre nevoile specifice ale fabricii Ford.

Ambasadorul american a mai afirmat că este foarte greu de prevăzut o creştere a productivităţii la firma Ford fără aceste îmbunătăţiri de infrastructură.

În legătură cu investiţiile americane care ar putea fi făcute în viitorul apropiat în România, ambasadorul american a afirmat că ţara noastră oferă potenţial mare pentru investitori de toate felurile, însă trebuie să se asigure condiţii pozitive de investiţie – stabilitatea, transparenţa şi predictibilitatea mediului de investiţii. “Convingerea mea fermă este că România oferă potenţial mare pentru investitori de toate felurile – potenţial pentru investitori români, potenţial pentru investitori europeni, potenţial pentru investitori japonezi, chinezi şi americani, însă trebuie să se asigure de pozitivitatea condiţiilor de investiţie, de stabilitatea, transparenţa şi predictibilitatea mediului de investiţii şi unul care este încurajator pentru companiile care trebuie să facă alegerea foarte grea de a investi în România, în loc de altundeva în lume”, a mai spus ambasadorul SUA. AGERPRES