Amazon şi-a dezvăluit propriile magazine de lux online, unde stiliştii îşi pot prezenta în mod direct creaţiile fanilor modei, din orice unghi. Pentru început, doar abonaţii la serviciul Prime al grupului din Statele Unite îl vor putea accesa, pe bază de invitaţie.
Marca Oscar de la Renta este prima care îşi prezintă colecţiile din 2020. Vor urma altele în următoarele săptămâni, a declarat grupul într-un comunicat.

Nu este prima dată când gigantul comerţului online încearcă o incursiune în lumea luxului, însă de data aceasta încearcă să creeze o nouă experienţă, cu case de modă de lux şi tehnologii care să permită consumatorilor să vadă creaţii din toate unghiurile, la 360 de grade.
Mărcile îşi vor putea controla propriul inventar, selecţia de produse şi preţurile.
Creaţiile pot fi returnate expeditorului, însă numai dacă încă mai poartă eticheta şi ambalajul este intact.
Compania lui Jeff Bezos a cunoscut o creştere a cifrei de afaceri de la începutul pandemiei şi a restricţiilor pe care aceasta le-a generat, consumatorii apelând la comenzi online şi livrări la domiciliu. Criza a forţat însă multe magazine să se închidă, în timp ce mai multe case de modă importante au renunţat să participe la Săptămâna modei care se desfăşoară săptămâna aceasta la New York. AGERPRES