Alukönigstahl România, sucursala concernului austriac cu acelaşi nume, a anunţat afaceri în creştere pentru anul 2017, de 18,1 milioane de euro, iar pentru anul curent estimează că acestea vor depăşi 20 de milioane de euro.

„Ne bucurăm de rezultatele anului trecut, mai ales că ele vin în contextul unui an plin de investiţii: inaugurarea unui nou depozit, care a însemnat peste 2 milioane de euro în construcţie şi stocuri, dar şi extinderea echipei, 30% dintre angajaţi fiind noi”, a declarat Attila Beer, administrator Alukönigstahl România, adăugând: „Ne aşteptăm ca şi anul acesta activităţile companiei să fie în creştere, mai ales pe zona clădirilor de birouri, prin prisma proiectelor aflate deja în lucru sau care urmează să demareze în scurt timp precum: Renault Offices, Day Tower, Isho Office Timişoara, Euronest Sibiu, birourile Bosch Cluj, UBC 3 Timişoara, Coresi Business Park Braşov, The Bridge 2 Bucureşti. Astfel, ne planificăm creşterea capacităţii de livrare din noul nostru depozit şi dezvoltarea echipei”.

În prezent, compania – care are o istorie de peste 150 de ani şi este lider european pe piaţa sistemelor din aluminiu, PVC şi oţel -, livrează soluţii de sistem către segmentul de office – 75% din totalul afacerilor, 19% către zona rezidenţială, restul către alte tipuri de construcţii, spitale, retail şi edificii culturale.

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri obţinute în 2017, respectiv aproape 15,9 milioane euro, a fost realizată din livrarea soluţiilor şi sistemelor de profile din aluminiu pentru pereţi cortină, uşi, ferestre, uşi glisante, urmate de vânzările de sisteme din PVC aflate în creştere în 2017, de peste 1,1 milioane de euro, iar restul din sistemele din oţel, în special construcţii rezistente la foc.

Noul depozit al companiei, situat în Sudul Capitalei, are o suprafaţă totală de 3.650 mp, mai mare cu 35% faţă de cel anterior, peste 1.000 de articole de stoc, fiind dotat cu trei poduri rulante şi sisteme de depozitare moderne.

Alukönigstahl România are ca parteneri strategici companiile Schuco International KG – furnizor de sisteme din aluminiu pentru ferestre, uşi şi pereţi cortină şi Jansen AG – producător de sisteme din oţel pentru ferestre, uşi şi pereţi cortină.