Allianz-Ţiriac lansează asigurarea de răspundere profesională dedicată magistraţilor

Allianz-Ţiriac lansează asigurarea de răspundere profesională dedicată magistraţilor, care îi protejează pe aceştia în situaţiile în care au produs prejudicii statului român, în urma unor erori juridiciare din gravă neglijenţă, şi sunt obligaţi să suporte aceste prejudicii printr-o hotărâre judecătorească, a anunţat compania.

“Poliţa reprezintă un sprijin real pentru magistraţii din România, care sunt degrevaţi astfel de plata unor sume considerabile, pe care, în absenţa unei asigurări, le-ar datora statului”, se menţionează în comunicat.

Asigurarea Allianz-Ţiriac acoperă, în varianta standard, prejudicii în limita a 250.000 de lei sau 500.000 de lei, suma asigurată fiind stabilită în funcţie de propria evaluare a clientului. Potrivit companiei, există posibilitatea încheierii poliţei cu o sumă asigurată mai mare, de până la 500.000 euro, în anumite condiţii. În plus, cheltuielile suportate de asigurat pentru exercitarea dreptului la apărare, se despăgubesc în cuantumul a 20% din valoarea sumei asigurate.

“Un beneficiu important, inclus în varianta standard a produsului, este existenţa unei perioade de retroactivitate de 3 ani. Aceasta înseamnă acoperire pentru prejudicii din erori judiciare săvârşite înainte de intrarea în valabilitate a poliţei, pe perioada de retroactivitate acoperită, dacă prejudiciile au fost constatate şi aduse la cunoştinţă asiguratului ulterior încheierii poliţei, respectiv în timpul perioadei asigurate. Sunt acoperite prejudicii constatate printr-o decizie definitivă a instanţei judecătoreşti. Perioada de retroactivitate poate fi extinsă până la 5 ani, cu o primă suplimentară”, se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că un beneficiu suplimentar pentru asiguraţii care decid să reînnoiască poliţa la Allianz-Ţiriac este menţinerea datei de retroactivitate, fără costuri suplimentare. Practic, la fiecare reînnoire, perioada acoperită retroactiv de Allianz-Ţiriac se extinde automat cu 12 luni, iar prima de asigurare se menţine. De exemplu, dacă în primul an de asigurare poliţa se încheie cu perioada standard de retroactivitate de 3 ani, în anul 2 de asigurare perioada de retroactivitate acoperită de Allianz-Ţiriac va fi de 4 ani.

“Noul produs a fost creat pentru a răspunde schimbării cadrului legal, care obligă magistraţii din România să încheie o asigurare de răspundere civilă profesională. Caracteristicile produsului şi condiţiile de asigurare au fost conturate în urma discuţiilor cu reprezentanţii magistraţilor, pentru identificarea nevoilor acestora”, mai susţin reprezentanţii companiei.