Allianz-Ţiriac a lansat o aplicaţie pentru clienţii asigurărilor de sănătate

Compania de asigurări Allianz-Ţiriac a lansat pentru aproximativ 90.000 de clienţi, beneficiari ai unei asigurări de sănătate individuale (SanaPlan) respectiv de grup (SanaPro), aplicaţia Allianz-Ţiriac Sănătate sub forma unui serviciu gratuit.

Această facilitate digitală a fost dezvoltată pentru a permite identificarea rapidă a celor mai potriviţi furnizori de servicii medicale, pentru a facilita centralizarea informaţiilor medicale referitoare la starea proprie de sănătate şi, nu în ultimul rând, pentru a ţine o evidenţă eficientă a medicaţiei personale, precizează compania.

Aplicaţia permite astfel utilizatorului o comunicare facilă între clienţii companiei, Allianz-Ţiriac şi partenerii furnizori de servicii medicale.

Aplicaţia Allianz-Ţiriac Sănătate oferă o interfaţă simplă şi eficientă de utilizare atât web, cât şi mobilă (iOS si Android), ‘portofel’ medical – istoric al evenimentelor şi documentelor medicale, dosar electronic de daună cu ramburs, monitorizarea parametrilor medicali şi evoluţia acestora în timp, gestionarea eficientă a medicaţiei, inclusiv istoric şi alerte prin intermediul dispozitivelor mobile, acces facil la reţeaua partenerilor medicali şi identificarea rapidă celui mai potrivit furnizor de servicii medicale, posibilitatea de a oferi feed-back referitor la calitatea serviciilor medicale primite, comunicare digitală eficientă în relaţie cu asigurătorul, un singur punct de informare privind asigurările proprii de sanătate şi beneficiile suplimentare oferite de Allianz-Ţiriac în reţeaua de non-parteneri.

Accesul se poate face de către orice beneficiar al unei asigurări de sănătate Allianz-Ţiriac. Înregistrarea în aplicaţie este foarte simplă, utilizând CNP-ul şi codul de asigurare care este transmis, în prealabil, prin corespondenţă, în condiţii de maximă confidenţialitate. După validarea calităţii de asigurat, contul va fi sincronizat cu baza de date Allianz-Ţiriac, iar profilul utilizatorului va fi generat automat, clientul având astfel acces la toate datele sale personale referitoare la asigurările de sănătate încheiate la Allianz-Ţiriac.

“Prin lansarea acestui serviciu inovator gratuit, Allianz-Ţiriac reconfirmă preocuparea de a oferi clienţilor săi cea mai bună experienţă. Ceea ce punem la dispoziţia clienţilor în acest moment reprezintă mai mult decât o asigurare medicală – este un întreg ecosistem digital – aliniat cu tendinţele actuale şi centrat pe nevoile clientului de mobilitate şi comunicare personalizată”, a declarat Cristian Ionescu, director operaţiuni în cadrul Allianz-Ţiriac.

Aplicaţia Allianz-Ţiriac Sănătate facilitează accesul la reţeaua furnizorilor medicali parteneri ai Allianz-Ţiriac, putând identifica şi contacta, direct din aplicaţie, cel mai apropiat furnizor de servicii medicale, specializat pe o anumită arie medicală, în funcţie de cerinţele utilizatorului.

După utilizarea unui serviciu medical în reţeaua de parteneri, clienţii au acces la toate documentele medicale personale, emise în format electronic de către respectivii parteneri medicali pentru o administrare facilă a întregului istoric medical. Aceştia au posibilitatea de a vizualiza sau filtra documentele medicale personale, în funcţie de propriile particularităţi, pe intervale de timp, pe specialităţi medicale.

Toate informaţiile şi documentele medicale încărcate de către asiguraţi ajung într-un mediu securizat şi nu pot fi vizualizate de către alţi utilizatori, cu excepţia celor definite chiar de către asigurat ca fiind vizibile pentru un obiectiv clar definit, de exemplu, obţinerea unei anumite opinii medicale. Mai mult, în cazul în care se încearcă accesarea contului personal de pe un alt terminal mobil, altul decât cel înregistrat sau utilizat în mod curent, utilizatorul va fi informat asupra acestei operaţiuni, putând bloca accesul neautorizat la contul său în doar câteva secunde.

Pentru clienţii care apelează la furnizori de servicii medicale din afara reţelei de parteneri, aplicaţia facilitează crearea dosarului electronic de ramburs şi recuperarea cheltuielilor medicale prin comunicarea directă cu Allianz-Ţiriac, exclusiv online.AGERPRES