Allianz-Ţiriac a lansat o aplicaţie pe mobil prin care se poate încheia o asigurare de călătorie în străinătate

Allianz-TiriacAllianz-Ţiriac a lansat o aplicaţie pentru mobil ce oferă, în premieră pe piaţa asigurărilor din România, posibilitatea de a cumpăra online asigurări medicale pentru călătorii în străinătate, potrivit unui comunicat al companiei.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google play sau App Store şi permite achiziţia unei poliţe de asigurare de călătorii oricând şi de oriunde, astfel încât clienţii să nu fie nevoiţi să se deplaseze la o sucursală Allianz-Ţiriac pentru a încheia poliţa. Clienţii pot achiziţiona prin intermediul aplicaţiei oricare dintre cele două tipuri de poliţe de asigurare de călătorie oferite de companie, Voiaj (perioadă determinată) şi Multitravel (valabilitate 12 luni), plătind simplu, online, prin PayPal, primind apoi confirmarea asigurarii on-line, se precizează în comunicat.

“Clienţii care instalează aplicaţia Allianz-Ţiriac pot încheia poliţa de asigurare şi în drum spre aeroport, înainte de a pleca în călătorie, dacă până atunci au uitat să facă acest lucru. Lansarea acestei aplicaţii pentru telefoanele mobile se înscrie în strategia companiei de a deveni cât mai accesibilă pentru clienţi. Sistemul de ofertare este de tip Fast Quote, ceea ce înseamnă că prin introducerea câtorva informaţii în sistem, utilizatorii pot vedea costul asigurării, pot alege acoperirile şi au posibilitatea de a duce procesul până la capăt, prin încheierea şi plata rapidă, digitală a poliţei de asigurare, la orice oră, oriunde s-ar afla”, a declarat Remi Vrignaud, director general Allianz-Ţiriac Asigurări.

Statisticile realizate la nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac arată faptul că majoritatea (circa 60%) celor care încheie poliţe de asigurare de călătorie sunt persoanele care pleacă în vacanţă, cea de-a doua mare pondere în portofoliul companiei fiind deţinută de poliţele încheiate de cei care călătoresc în scop de afaceri, sau pleacă să muncească în străinătate, se precizează in comunicat.

Clienţii care înregistrează cele mai multe probleme de sănătate atunci când călătoresc în afara ţării sunt cei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, aceştia reprezentând aproximativ jumătate din totalul clienţilor Allianz-Ţiriac care au avut astfel de probleme în perioada 2013-2014. În cazul copiilor şi tinerilor (persoane cu vârste sub 20 de ani), principalele probleme întâmpinate sunt infecţiile şi îmbolnăvirile (de exemplu, infecţii ale căilor respiratorii, otite, conjunctivite, gastroenterite). Infecţiile reprezintă, de altfel, principala problemă cu care se confruntă în călătorii majoritatea clienţilor ce deţin o astfel de poliţă de asigurare.

“Nu costă mult şi este simplu de încheiat, sunt argumente solide ce susţin faptul că asigurarea de călătorie ar trebui să reprezinte un accesoriu indispensabil pe care cei care călătoresc în străinătate merită să îl pună în bagaj. Vorbim aici de responsabilitate, de preocuparea pentru propria sănătate şi, de ce nu, de ideea de siguranţă că în cazul în care ai o problemă de sănătate. Acum, cu aplicaţia Allianz-Ţiriac, o călătorie fără griji este în orice moment la îndemâna oricui- simplu, rapid şi comod. În acest fel reuşim încă o dată să facem un pas pentru a fi mai aproape de clienţi, mai accesibili”, a concluzionat Remi Vrignaud, directorul general Allianz-Ţiriac. AGERPRES