“În ultimii trei ani, pademia a afectat toate companiile, la aceasta adăugându-se incertitudinea economică, inflația și o potențială recesiune. Toate acestea au influențat piața muncii, făcând ca trecerea de la munca la birou, la cea de la distanță să fie o adevărată provocare, pe care am gestionat-o cu succes”, spune Alina Epure, Senior Recruitment and Training Partner în cadrul Antena Group, într-un interviu acordat portalului GlobalHRManager.ro.

Aceasta adaugă că angajaților Antena Group li s-au oferit toate resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea, iar pentru a le putea menține interesul, într-o piață competitivă, s-a mizat pe crearea unei culturi de lucru pozitive, flexibile și pe asigurarea formării și dezvoltării continue a angajaților.

De altfel, în toată această perioadă am realizat că oamenii își doresc locuri de muncă flexibile, dar stabile, care să le ofere un echilibru între siguranță profesională și constrângerile create de această perioadă mai tulbure. Și pentru că forța de muncă are un impact direct asupra rezultatului final, am ajuns la concluzia că atunci când angajații se simt bine, pot fi mai productivi și pot aduce un plus valoare companiei”, adaugă Alina Epure.

Ea consideră că actualmente, piața muncii și-a schimbat destul de mult dinamica, angajații dorindu-și flexibilitate și stabilitate la locul de muncă. În plus, aceștia au fost nevoiți să acceseze noi resurse și să învețe noi skill-uri pentru a fi în pas cu tendințele fiecărui domeniu.

“O perioadă, angajații și-au desfășurat activitatea de acasă, apoi, au început să revină la birou, respectând toate normele și regulile necesare pentru a le oferi un cadru în care să se simtă în siguranță. Într-o perioadă dezechilibrată din mai multe puncte de vedere, am înțeles cât este de importantă relația dintre companie și angajați. În acest sens, lucrăm la strategii care să ofere acestora un mediu care să pună accent pe starea lor de bine, minimizând cât mai mult nivelul de stres și burnout, care a luat amploare în ultimii ani”, concluzionează Alina Epure.