Alina Culcea este noul director general pe România al grupului farmaceutic Novartis

culcea alinaGrupul farmaceutic elvețian Novartis, a doua companie farmaceutică după vânzări din România, a promovat-o în funcția de director general și președinte CA al reprezentanței locale pe Alina Culcea, de pe poziția de Head of Market Access and Public Affairs pe care a ocupat-o doi ani și jumătate. Culcea a înlocuit-o pe Elena Mitova, care a condus Novartis România timp de patru ani.

Alina Culcea (45 de ani) are o experiență de peste 15 ani în industria farmaceutică, acumulată în companii precum Actavis, Pfizer și, GSK. Înainte de Novartis, ea a condus timp de patru ani operațiunile Actavis România.

Novartis România ocupă locul al doilea pe piața farmaceutică românească, după Sanofi, cu vânzări de 643,3 milioane lei anul trecut și o cotă de piață de 5,5%, potrivit datelor Cegedim. Grupul elvețian, cel mai mare producător farma la nivel mondial, este prezent în România și cu divizia de medicamente generice Sandoz, care deține o fabrică de antibiotice la Târgu Mureș, în care a investit peste 50 de milioane de euro până în prezent.