Plenul Parlamentului i-a numit, pe 20 decembrie, pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu fiind ales preşedinte al ASF. Votul a fost secret cu buletine.

Alexandru Petrescu a obţinut 287 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă” pentru funcţia de preşedinte, iar Gabriel Ioan Avrămescu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF, cu 288 de voturi „pentru” şi 35 de voturi „împotrivă”.

În funcţiile de vicepreşedinţi au fost numiţi: Maria Gabriela Horga (Sectorul instrumente şi investiţii financiare) cu 286 de voturi „pentru” şi 37 de voturi „împotrivă”, Ştefan Daniel Armeanu (Sectorul sistemului de pensii private) cu 287 de voturi „pentru” şi 36 contra şi Sorin Cristinel Mititelu (Sectorul asigurări-reasigurări) cu 287 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”.

Membri neexecutivi au fost numiţi: Aura Gabriela Socol – cu 287 de voturi „pentru” şi 37 de voturi „împotrivă”, Birtalan Joszef – 287 de voturi pentru şi 36 contra, Ovidiu Răzvan Wlassopol – 287 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”.

Mandatul membrilor Consiliului ASF este de 5 ani. AGERPRES