Rehau, producător german de soluţii pentru fereste, instalaţii, mobilă şi automotive, are de la începutul acestui an un nou Country Manager în România, Alexandru Oprea, cu o experienţă de 17 ani în companie.

Alexandru Oprea preia poziţia de Country Manager de la Alessandro Hillebrand, sub conducerea căruia REHAU România s-a bucurat de rezultate notabile în toate diviziile. Alessandro Hillebrand va fi responsabil cu noi proiecte în Europa de Sud, pe lângă sarcinile sale de Country Manager Italia.

Alexandru Oprea şi-a început parcursul profesional la REHAU România în anul 2004, la scurt timp după terminarea studiilor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. In 2010 a preluat pozitia de Director de vânzări Bucureşti şi Bacău pentru divizia Instalaţii a REHAU România şi a avansat rapid la poziţia de Director naţional de vânzări a întregii divizii în 2011, iar în anul 2015 a preluat responsabilităţile diviziei Instalaţii şi pentru REHAU Bulgaria. Din 2018 este membru în Board-ul Administrativ al REHAU România. În ultimul an, Alexandru Oprea a ocupat funcţia de Deputy Country Manager.

În paralel, Alexandru Oprea a preluat începând cu 1 martie 2021 poziţia de Head of Sales and Marketing Sud Estul Europei (SEE) în cadrul diviziei Instalaţii. Astfel, pe lângă România şi Bulgaria, el coordonează următoarele pieţe în cadrul diviziei: Croaţia, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Albania, Kosovo, Moldova, Grecia, Turcia şi Orientul Mijlociu.