Începând cu luna aprilie 2020, compania Zitec a fost recunoscută oficial de către Google Cloud drept unul dintre primii parteneri de integrare Recommendations AI la nivel global care pot implementa soluția Google. Astfel, afacerile care activează în comerțul online pot accesa Recommendations AI prin intermediul Zitec, cu o implementare rapidă în mai puțin de o lună, soluția urmărind obținerea de rezultate rapide de creștere a vânzărilor.

 

“Am acumulat o expertiză relevantă în implementarea celor mai noi tehnologii, un avantaj competitiv rar pe piața locală

Suntem onorați să ne regăsim pe lista scurtă a partenerilor Google Cloud în ceea ce privește Recommendations AI și să avem o validare la nivel global pentru implementarea acestei soluții inovatoare și deosebit de eficientă în retailul modern. O experiență de cumpărături mai simplă și mai relevantă este un deziderat pentru noi toți. Prin acest sistem integrat de recomandări câștigă atât cumpărătorii, care identifică mai ușor produse pe placul lor, cât și comerciantul al cărui volum de vânzări crește semnificativ, printr-o promovare personalizată în timp real, la prețuri optimizate. De 17 ani, echipa noastră dezvoltă soluții software și servicii de digital marketing pentru clienți importanți din întreaga lume, și am livrat de-a lungul timpului peste 400 de proiecte în 15 țări de pe trei continente. Acest lucru ne-a asigurat în permanență accesul la cele mai noi tehnologii, acumulând astfel o expertiză relevantă în implementarea acestora, un avantaj competitiv rar pe piața locală, spune Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec, într-un interviu acordat portalului GlobalManager.ro

Încă din anul 2007, Zitec are o experiență recunoscută în utilizarea soluțiilor cloud, fiind în prezent partener certificat al Google Cloud, Microsoft Azure și Amazon Web Services. Totodată, compania are o experiență extinsă în dezvoltarea de proiecte dedicate industriei e-commerce, Zitec fiind singura companie românească Partener Magento și unic furnizor în România al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX.

“Soluția poate fi personalizată pe baza diverselor scenarii de recomandări sau obiective de business 

Prin soluția de Inteligență Artificială dezvoltată de Google, companiile pot dezvolta un sistem avansat de recomandări pe baza unor modele de Machine Learning de ultimă generație. Soluția este adresată în principal companiilor din industria de retail, oferind clienților acestora sugestii personalizate de produse, în funcție de preferințele individuale. Aceste recomandări relevante pentru fiecare client pot fi promovate în timp real prin toate canalele de comunicare ale magazinului online: web, mobile, e-mail, dar și multe altele.

Un lucru foarte important de menționat este faptul că soluția poate fi personalizată pe baza diverselor scenarii de recomandări sau obiective de business și nu este necesară experiența anterioară în utilizarea tehnologiei Machine Learning sau a altor sisteme de recomandări. În ceea ce privește planul de costuri, acesta este unul simplu, companiile plătind numai pentru numărul de recomandări afișate. Potrivit Google, primele rezultate de la retailerii din întreaga lume care au integrat Recommendations AI indică îmbunătățiri semnificative, mulți dintre aceștia obținând o creștere de până la 90% a ratei de click (CTR- click through rate), explică Alexandru Lăpușan.

Potrivit acestuia, serviciul Recommendations AI a fost anunțat public în 2019 și este disponibil în prezent în versiunea beta, cu acces doar prin intermediul celor 9 parteneri listați de Google Cloud, care pot realiza implementarea pentru clienții lor.

Zitec susține implementarea soluției Recommendations AI pentru clienții săi din poziția de partener oficial și consultant. Opțional, Zitec poate efectua implementarea sistemului în situl clienților, dacă aceștia nu au o echipă specializată. Afacerile care activează în comerțul online și au drept obiectiv rezultate rapide de creștere a vânzărilor, pot accesa soluția prin intermediul Zitec, cu o implementare rapidă – în mai puțin de o lună. Cei interesați ne pot contacta pentru orice informație sau cerere de configurare pe site sau direct pe adresa contact@zitec.com, declară managerul general Zitec.

 

“Am implementat o serie de algoritmi particularizați de Machine Learning pentru industria financiară, HR sau e-commerce

Întrebat la ce soluții de inteligență artificială pot avea acces în momentul de față clienții Zitec, Alexandru Lăpușan menționează în primul rând soluțiile pe bază de recommendations, unde în plus față de soluția Google Cloud, poate fi oferită clienților soluția built-in disponibilă în platforma Magento odată cu noua versiune, lansată de curând. Este vorba despre Product Recommendations powered by Adobe Sensei, funcționalitate bazată pe AI, dezvoltată exclusiv pentru Magento eCommerce. Astfel, cu ajutorul Adobe Sensei comportamentul consumatorului este analizat automat și sunt generate recomandări de produse pentru a oferi o experiență personalizată fiecărui client, spune Alexandru Lăpușan.

În ceea ce privește chatbots, echipa Zitec folosește două tehnologii pentru procesarea limbajului natural: Microsoft LUIS (parte a  Microsoft Azure) și Google Dialogflow (parte a Google Cloud Platform). Cu ajutorul acestor procese, au fost acoperite până acum nevoi precum analiza bonității clienților, optimizarea proceselor operaționale interne (ex: fluxuri de HR) și customer service pentru companii din sfera utilităților, educației, finance sau e-commerce.

Totodată, am implementat o serie de algoritmi particularizați de Machine Learning pentru industria financiară (evaluare risc de credit clienți), HR (analiza engagementului și interacțiunile pentru echipă, algoritm integrat în produsul Mirro – prima soluție completă de performance management din țară) sau e-commerce (analiză automată a competitivității prețurilor)”, conchide Alexandru Lăpușan.