Alexandru Ciuncan a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), pentru un mandat de trei ani, în cadrul Adunării Generale a organizaţiei desfăşurate pe 29 septembrie.

Membrii Consiliului Director al asociaţiei pentru următorii trei ani au fost desemnaţi prin vot.

Potrivit unui comunicat de presă al UNSAR, funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei a revenit companiei NN Asigurări de Viaţă, iar membri ai Consiliului Director sunt societăţile Allianz-Ţiriac Asigurări, Generali România, Groupama Asigurări, Signal Iduna Asigurări şi Uniqa Asigurări.

„Le mulţumesc tuturor membrilor UNSAR pentru încrederea acordată. Avem foarte mult de lucru în continuare, alături de toţi actorii din ecosistemul financiar-bancar, în beneficiul clienţilor şi al economiei româneşti. Printre priorităţile noastre în următorii ani se numără consolidarea încrederii românilor în industria de profil, dezvoltarea sustenabilă a acesteia şi intensificarea acţiunilor de educaţie financiară. Mesajele campaniilor de informare din ultimii ani – #gatapentruVIATA, #ATENTinTRAFIC, #ANTIGHINION, #ANTIGHINIONpentruAcasă sau #BusinessSOS – au ajuns la milioane de români, iar acest lucru nu poate decât să ne motiveze să continuăm în această direcţie, prin proiecte şi iniţiative ambiţioase”, a declarat Alexandru Ciuncan.

Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe Adrian Marin, care a deţinut preşedinţia UNSAR în numele companiei Generali România, timp de 6 ani.

Înfiinţată în anul 1994, Uniunea reprezintă 20 de companii de profil, ce deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Din 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni – Insurance Europe. AGERPRES