Alexandrion Group a inaugurat cea de-a doua distilerie, în cadrul planului de expansiune cu capacităţi de producţie, la nivel global. Amplasată chiar lângă prima distilerie a grupului, în incinta Distileriilor Alexandrion Saber 1789, situate în regiunea Dealu Mare, în comuna Bucov, judeţul Prahova, această distilerie performantă are în componenţă recipiente din cupru pentru distilare dublă şi va fi utilizată, în principal, pentru distilarea whisky-ului single malt. Astfel, capacitatea de producţie pentru Carpathian Single Malt, primul whisky single malt produs integral în România de Alexandrion Group, şi lansat comercial în 2022, va creşte semnificativ.

„Alexandrion Group se extinde foarte repede şi acest proces generează nevoia de a creşte capacitatea de producţie pentru mărcile de referinţă din portofoliul nostru, care sunt solicitate în cantităţi din ce în ce mai mari. Avem nevoie de distilerii care să ne permită să acoperim cererea, dar, în acelaşi timp, să menţinem calitatea superioară a produselor noastre. Ieri am trăit un moment istoric. Am sărbători succesul unui proiect foarte complex, care a durat 5 ani. A fost nevoie de 2 ani pentru a trasa cerinţele noastre tehnice, producătorului, unul dintre cei mai mari şi mai experimentaţi furnizori de tehnologie din lume, fondat în 1912, i-au fost necesari încă 2 ani pentru a produce această distilerie şi am avut nevoie de încă 1 an pentru a o face operaţională. La evenimentul de ieri am onorat eforturile şi expertiza tuturor proiectanţilor şi inginerilor implicaţi în acest proiect, a lui Allan Anderson, Whisky Director şi Master Distiller Carpathian Single Malt şi am urat succes echipei care va gestiona activitatea acestei distilerii. Succesul unei băuturi alcoolice depinde de trei factori esenţiali: ingrediente de cea mai bună calitate, experienţa şi cunoştinţele echipei care o produce şi tehnologia performantă. Noi le avem pe toate la Distileriile Alexandrion Saber 1789. Vor urma şi alte distilerii, deja avem proiectul pentru următoarea, pe care o voi anunţa la momentul potrivit. În SUA şi în Grecia avem deja două distilerii în construcţie. Atunci când eşti producător, este foarte important să poţi deschide unităţi de producţie în ţările în care vinzi produsele tale şi să produci pentru pieţele respective”, a spus Dr. Nawaf Salameh, Preşedintele Fondator al Grupului Alexandrion.

Rhein Extra, cel mai vechi vin spumant din România şi furnizor oficial al Casei Regale a României încă din 1904, produs de peste 100 de ani, făra întrerupere la Pivniţele Rhein & CIE 1892 Azuga, a avut un rol important în cadrul evenimentului de inaugurare. Printre mărcile de referinţă din portofoliul Alexandrion Group produse aici, se numără Carpathian Single Malt, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion, Saber Elyzia şi Kreskova Vodka.