Airbus Helicopters înfiinţează un centru de excelenţă pentru producţia de elicoptere H215, în România

Compania Airbus Helicopters, care a inaugurat anul trecut noua fabrică de elicoptere de la Ghimbav, judeţul Braşov, o investiţie de 52 milioane de euro, este hotărâtă nu doar să producă elicoptere în România, ci şi să transforme România într-un centru de excelenţă pentru producţia elicopterelor H215, după cum a transmis Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, în cursul unei întâlniri avute la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu.

Oficialul Airbus Helicopters a subliniat excelentele relaţii pe care grupul le are de 40 de ani cu România şi a spus că fabrica de la Ghimbav creează o nouă oportunitate, aceea de a porni un ciclu industrial veritabil prin producerea elicopterelor civile şi militare H215.

Prezenţa Airbus Helicopters în România va avea un impact pozitiv asupra balanţei comerciale, prin adăugarea unui volum de exporturi de aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei. Noua fabrică de la Ghimbav va găzdui producţia elicopterului H215, un aparat bi-motor, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple.

Fabrica de 10.000 de metri pătraţi este finalizată iar echipamentele şi utilajele necesare producţiei şi asamblării elicopterului H215 sunt în curs de instalare. Fabrica va avea 350 de angajaţi când va atinge capacitatea de producţie maximă.

Primii specialişti au beneficiat de cursuri de specializare la fabrica Airbus Helicopters de la Marignane, din Franţa. De asemenea, Airbus se implică în pregătirea noii generaţii de specialişti în aeronautică prin realizarea unui parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania din Braşov.