Hackathonul de soluții digitale pentru agricultură AgriTech Hackathon, organizat de startup-ul AgriCloud și organizația E-Civis, s-a finalizat pe data de 11 iunie cu Demo Day-ul la care participanții au prezentat ideile lor pentru modernizarea agriculturii.

Proiectele câștigătoare în cadrul AgriTech Hackathon au fost:  Sistem Inteligent de Identificare și Tratare cu Aplicabilitate în Agricultura de Precizie- o bază robotică autonomă pentru colectarea de imagini de câmp și analizarea lor, SoftVet – o platformă de comunicare pentru crescători și veterinari și Funastra- un sistem de automatizare a serelor.

Cele 3 echipe câștigătoare vor primi, pe lângă premiile în bani, sprijin în finalizarea soluțiilor și identificarea unui model de business adaptat fiecărei soluții, iar mai apoi, introducere către clienți finali din piața românească, dar și din zona internațională.

Au fost selectate 7 idei de soluții care au intrat în faza de incubare în cadrul AgriTech Hackathon. Competiția și-a propus să promoveze dezvoltarea agriculturii din România cu ajutorul tehnologiilor digitale și să încurajeze realizarea de noi soluții care să răspundă provocărilor din acest domeniu.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Inovație Disruptivă, Hackathons.ro