Agenția de turism Christian Tour lansează brandul Pellerin

Christian TourProgramul “Călătorii pentru suflet” este lansat sub noul concept Christian Tour, numit “Pellerin”, care include și circuite culturale în numeroase țări, precum și city break-uri prelungite în orașe cu o istorie culturală importantă.

În programul “Călătorii pentru suflet” intră destinații externe precum Israel, Egipt, Iordania, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Bulgaria. “Pământul făgăduinței” poate fi descoperit în pelerinaje cumulate între trei destinaţii: Israel-Iordania și Israel-Peninsula Sinai. În Grecia, turiștii pot vizita, printre altele, Complexul Meteora, Muntele Athos, Mănăstirea Sf. Paisie Aghioritul, Insula Eghina, Insula Evia, Insula Corfu, Insula Kefaloni. În Turcia, pot vizita Cappadocia, unde s-au înfiinţat printre primele biserici creştine, iar în Istanbul – una dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din lume, Catedrala Sf. Sofia.

În România, pelerinii se îndreaptă spre Bucovina, Maramureș, Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Nicula, Mănăstirea Sihăstria, lăcașuri de cult din Vâlcea, Mănăstirea Sf. Andrei din Dobrogea.

Conform sursei citate, cele mai solicitate destinaţii de acest gen, din datele Christian Tour, sunt Israel, Grecia (Muntele Athos) și Turcia, iar în România – mănăstirile din Bucovina și din Vâlcea și Mănăstirea Sf. Andrei din Dobrogea. Pelerinii călătoresc cel mai adesea în preajma sărbătorilor creștine sau când se celebrează hramul unor biserici și mănăstiri și au cheltuieli reduse – în destinațiile externe ajung în medie la 200 de euro de persoană, iar în România, de până la 100 de lei pe zi.